用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 寶林間梁潔華小學好唔好?
go

寶林間梁潔華小學好唔好? [複製鏈接]

1    0    0    0

回覆:寶林間梁潔華小學好唔好?

睇吓你咩要求喎!如果本身喜歡直資私立就是定覺得一般!
我隔離屋有個妹妹,佢媽媽話梁潔華好好!
妹妹讀2年班時,佢媽媽已大讚普通話進步得很!功課量適中!
相反,津校我會比較like將天,功課深,教深其他學校一級,有英文科學堂!

回覆:寶林間梁潔華小學好唔好

睇你要求係咩先? 如果你認同教得深;考試、功課多個人就叫好學校

我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

回覆:mokchingyin0910 的帖子

將軍澳中多資源!!!
好多嘢學

梁潔華中學派位不錯, 亦相當透明, 在校門外已張貼應屆畢業生升讀學校名稱
家長情況不太清楚, 路過所見, 學生表現o.k.

另梁潔華與鄭裕彤結龍, 所有小學畢業生可直升中學, 該校為 band 2 受歡迎的中學.  band 1 當然外闖, band 2 較前名次, 亦可試外闖, 對中下成續則有保險中學可選  

回覆:寶林間梁潔華小學好唔好

鄭裕彤是不是寶琳那間?是band 2?

回覆:寶林間梁潔華小學好唔好?

鄭裕彤是否已教育局微調下轉英中?

寶林間梁潔華小學好唔好?
7 個評論 - 196 次查看

有冇媽媽可告知?

12-12-2 01:11 - PandaMum - 小一選校

點解梁潔華小學甘小人回應??
7 個評論 - 1303 次查看

你地小朋友讀得好嗎?

11-4-29 18:14 - prutong - 順德聯誼總會梁潔華小學

順德聯誼總會梁潔華小學 - 好唔好
0 個評論 - 117 次查看

如題, 算係 band 幾 ?

12-7-4 13:49 - MK370 - 小一選校

將軍澳循道衛理VS梁潔華小學,邊間好?
6 個評論 - 339 次查看

剛收循小消息,唔知點選擇?可以比d意見嗎?

12-7-3 19:06 - skwawa - 小一選校

家長們可分享吓梁潔華小學...
8 個評論 - 2651 次查看

因小朋友2011-2012入小學,想問這校英文程度會唔會好深和功課會好多嗎?小朋友讀得開心嗎? 請指教... thanks you

10-6-11 23:04 - lamlam1609 - 順德聯誼總會梁潔華小學

急求 梁潔華小學 三四年級 英語考卷
0 個評論 - 636 次查看

Please let me know if anyone has the exam paper! Thank you.

11-2-21 22:36 - 黄梓燕 - 順德聯誼總會梁潔華小學

家長們可分享吓梁潔華小學...
5 個評論 - 526 次查看

家長們可分享吓梁潔華小學... 因小朋友2011-2012入小學,想問這校英文程度會唔會好深和功課會好多嗎?小朋友讀得開心嗎? 請指教... thanks you ...

10-6-29 22:47 - lamlam1609 - 小一選校

有冇人派 梁潔華小學?
0 個評論 - 110 次查看

有冇人派 梁潔華小學?

09-6-8 22:21 - ann2008 - 小一選校

梁潔華小學
0 個評論 - 98 次查看

有冇人派到梁潔華小學呀?梁潔華小學好唔好呀?

09-6-8 15:41 - ann2008 - 小學雜談

有沒有TKO梁潔華小學家長? 請問7月?日放暑假?
2 個評論 - 117 次查看

Urgent

09-4-27 12:27 - kitbebe - 小學雜談

將軍澳天主教聖安德肋小學及梁潔華小學
0 個評論 - 152 次查看

有無家長可提供關於此校的資料及意見? 另與梁潔華比較,哪一間好呢?

08-9-24 12:48 - 卓軒Mummy - 小一選校

將軍澳順德聯誼總會梁潔華小學
9 個評論 - 588 次查看

將軍澳順德聯誼總會梁潔華小學 由於是(一條龍) 不知道此校好不好 ???

08-7-11 01:46 - asc210 - 小學雜談

寶琳站附近間梁潔華小學好唔好呀??
4 個評論 - 570 次查看

有無人諗住揀佢或者已經讀緊呀? 比d意見呀!

08-5-30 16:10 - QE - 小一選校

急急急!!! 請幫忙比意見-TKO梁潔華小學
0 個評論 - 193 次查看

梁潔華係第一志願(因在家對面,唔洗晨早6點半出門口敢幸苦,同6年免費教育)。 囡囡讀緊德雅(都好好的),我都係try抽,點知派到,但如果梁唔太差的話,都想轉讀的,因私校d學費幾仟蚊,可用來報多d課外活動及補習都好喔 ! ...

08-6-8 19:23 - Mami_may - 小一選校

將軍澳 - 順德聯誼總會梁潔華小學
1 個評論 - 264 次查看

請問有冇人知呢間學校好唔好? 可不可以比少少料參考吓, 謝謝!

07-9-12 08:22 - namnam2007 - 小學雜談

HELP.....請問將軍澳梁潔華小學o既功課深嗎?課外活動ok嗎?......PLEASE
1 個評論 - 188 次查看

HELP.....請問將軍澳梁潔華小學o既功課深嗎?課外活動ok嗎?......PLEASE

07-7-28 12:59 - clc_ivy - 小學雜談

0 個評論 - 87 次查看

07-7-27 00:26 - clc_ivy - 小學雜談

有無姊妹的小朋友都派倒將軍澳梁潔華小學?
3 個評論 - 310 次查看

07-6-6 14:11 - tabotabo - 小學雜談

請分享"順德聯誼會梁潔華小學"
0 個評論 - 139 次查看

07-6-4 10:21 - 2001bc - 小學雜談

將軍澳梁潔華小學家長齊來分享
0 個評論 - 151 次查看

06-12-28 18:46 - janetlee - 小學雜談

將軍澳梁潔華小學家長齊來分享
0 個評論 - 137 次查看

06-9-11 13:27 - janetlee - 小學雜談

將軍澳梁潔華小學
1 個評論 - 221 次查看

06-6-26 00:47 - jj2004 - 小學雜談

將軍澳梁潔華小學一問
10 個評論 - 294 次查看

06-6-6 23:27 - alkyng - 小學雜談

將軍澳梁潔華小學好唔好?
1 個評論 - 351 次查看

05-9-11 00:53 - janetlee - 小學雜談

請問將軍澳寶覺中學vs鄭裕彤中學
5 個評論 - 398 次查看

請問將軍澳寶覺中學vs鄭裕彤中學哪間比較好?急請解答!

12-7-16 11:08 - Ttmmww - 升中派位

請問將軍澳鄭裕彤中學band幾?校風如何?
1 個評論 - 237 次查看

12-7-14 18:33 - Ttmmww - 升中派位

將軍澳鄭裕彤中學
0 個評論 - 141 次查看

12-7-14 18:26 - Ttmmww - 升中派位

西貢區鄭裕彤中學ok嗎
8 個評論 - 555 次查看

各西貢區家長,鄭裕彤中學ok嗎?請大家比d意見,要填表啦。

12-4-17 11:04 - janetlee - 升中派位

(西貢區)鄭裕彤中學校風及成績如何
0 個評論 - 223 次查看

各西貢區家長交流一下。:)

11-11-4 16:20 - janetlee - 升中派位

住秀茂坪跨區叩將軍澳鄭裕彤中學門,機會係咪好微呢?
4 個評論 - 403 次查看

11-7-11 12:37 - xp - 升中派位

有冇人收到鄭裕彤中學的通知信??
2 個評論 - 386 次查看

如題! 咩日期面試升中?? thanks!!

11-2-19 18:13 - ru_663th - 升中派位

請問順德聯誼總會鄭裕彤中學
1 個評論 - 1187 次查看

想請問順德聯誼總會鄭裕彤中學是英中or中中?Band 1orBand 2?

10-5-28 22:15 - jenny1116 - 初中教育

回復 mokchingyin0910 的帖子

‹ 上一主題|下一主題