用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 顏寶玲校風如何?
go

顏寶玲校風如何? [複製鏈接]

請問顏屬 BAND 幾? 老師有叫考E間,但大伯話E間係飛仔學校. (我真係唔清楚,唔係有意冒犯)
   0    0    0    0

醒目開學勳章

引用:請問顏屬+BAND+幾?+老師有叫考E間,但大伯話

原帖由 ivyko 於 12-12-01 發表
請問顏屬 BAND 幾? 老師有叫考E間,但大伯話E間係飛仔學校. (我真係唔清楚,唔係有意冒犯) ...
I think Band one尾/two 頭之間。

回覆:顏寶玲校風如何

唔係飛仔學校!

愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

我有去open day
学生義工及家長very nice, 主動+積極
英文十分好 , 惜中文dse成績拖低使第一屈dse入本地大学率不高about 30%
印像很好 , 不是飛仔飛女可入o

樓主放心去考啦!我個仔係到讀左幾年,校風好,功課多,好谷成績

功課是否真的很多?每天要用幾多時間?  Please kindly advise.

初中時做功課11點前可以,高中每日補完課回家食完飯再做功課起碼做到11,12點,有時更夜!要吹佢先!叫佢明天早起小小再做,星期六晚、日見佢都好忙好多時都要用晒D時間來做功課和溫書,所以周未都無咩基會同佢出街食飯

回復 summ200 的帖子

我都有去睇Open day, 整體感觉良好.  對! 佢地d英文真系唔錯, 我有同學生對答, 幾好! 但距離我家較遠, 所以我也會再考慮

引用:初中時做功課11點前可以,高中每日補完課

原帖由 summ200 於 12-12-03 發表
初中時做功課11點前可以,高中每日補完課回家食完飯再做功課起碼做到11,12點,有時更夜!要吹佢先!叫 ...
請問小朋友捱到嗎?可否說說小朋友小學時的banding嗎?

回覆:chun媽 的帖子

整體而言,他喜愛校園生活嗎?謝

佢係英小上,B1生英文同數學好OK,中文咁多年都係緊緊合格!

呢間學校當年係呀仔自己首選,福建收左比左留位費都話唔讀,要轉NPL。

佢對呢間學校好有歸屬感,我呢幾年見的老師同的學生溝通得幾好,

考試時呀仔的同學又會大家互教的唔識科目

我女女今年讀F.1, 功課多及很多QUIZ, 初初做功課做到好夜. 現適應了尚可, 十點前可做好. WEEKEND功課多, 加上課外活動和補習, 沒有機會去街的.
我們也住得遠, 沒有直車抵達, 最快也要75分鐘車程, 所以選擇了校車.
校風很好, 我很滿意, 遠些也值得.

請問新高中的通識是否用英語教授? THANKS!
‹ 上一主題|下一主題