用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 港島playgroup有無好介紹
go

港島playgroup有無好介紹

銅鑼灣,灣仔,中西區,南區。唔想去ixford,奶好似好hard sell....另外有無媽媽比BB番sunshine intl preschool and kindergarten playgroup? 覺得如何?

回覆:港島playgroup有無好介紹

Oxford....not ixford

回覆:港島playgroup有無好介紹

我讀過多間!我覺得香港基督學服務處,同蒙特梭利真要讀!
我BB面試幼兒園時!都係in蒙特梭利D野!
教BB玩完玩具自己拾好!聽故事!學坐定定!全英文!銅鑼灣有分店!
通利學音樂的好!

ncls  thanks  發表於 13-4-10 08:37
Jomei  Montessori在那裡學?thanks  發表於 12-12-1 13:02

引用:我讀過多間!我覺得香港基督學服務處,同蒙特

原帖由 zoecoffee 於 12-12-01 發表
教B ...
Mintessori學費幾錢?

教B ...
四千蚊一個月。一星期三堂。有無聽過sunshine international?

你個B幾多歲呀?

引用:你個B幾多歲呀?

原帖由 mamathomas 於 12-12-01 發表
你個B幾多歲呀?
下個月四個月大

引用:你個B幾多歲呀?

原帖由 mamathomas 於 12-12-01 發表
你個B幾多歲呀?
Sorry..到左十二月了。下星期四個月喇。

我帶開個仔去北角間CPDA上PLAYGROUP 由佢8個月大開始上到而家 都教得好好呀 可以一試!

引用:我帶開個仔去北角間CPDA上PLAYGROUP+由佢8

原帖由 mamathomas 於 12-12-03 發表
我帶開個仔去北角間CPDA上PLAYGROUP 由佢8個月大開始上到而家 都教得好好呀 可以一試! ...
學費幾錢? 你覺得仔仔上左playgroup有咩唔同?

170 一堂~ 有咩唔同....首先一定係佢無咁痴身先~~因為佢而家升左上學前班, 所以同姐姐OR爸媽分開既時候都無咁LAU計~~另外因為CENTRE有教收拾﹑分享呢D 野~ 佢而家係屋企都會肯做~

冬日勳章

有冇人小朋友有讀過西環Casa dei Bambini? 我睇WEBSITE好似幾好, 有冇人知? 另外VICTORIA係咪都好好?我見好似好多人排

回覆:zoecoffee 的帖子

可吳可以俾蒙特利梭個學校名或網址我嗎?thanks

教B ...
請問是那間montessori?是只按montessori教學法嗎?

Jayelle 發表於 13-1-8 00:22
有冇人小朋友有讀過西環Casa dei Bambini? 我睇WEBSITE好似幾好, 有冇人知? 另外VICTORIA係咪都好好?我見好 ...

i want to know x 2

回復 zoecoffee 的帖子

唔該俾個網站或電話我,謝謝

教B ...
蒙特梭利幾歲開始有得上?