用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖類斯中學(小學部) 2013-2014 St Louis Boys報到
go

2013-2014 St Louis Boys報到   [複製鏈接]

大家好! 我家兒子幸運地得到st louis的offer...不如我們一班準小一同學仔家長打個招呼,互相認識下,開学後一起扶持下...
   2    0    0    0

HIHI,, 你好...  

我個仔e+係導向班係 紅組.  

請問有冇 KV 既同學仔一齊上 SLS 呀 ?

Karen2009  Please check PM.  發表於 12-11-30 12:12
3月出世既小魔怪

Hi, my son is in blue group 11:00am, 多多指教!

回覆:2013-2014 St Louis Boys報到

我個仔係備取生,唔知係咪無機會呢?

Boychu,
Does ur son participate p1 orientation program? If yes, there is high chance to become st louis boy!
if not, add oil, letter to headmaster! they will consider.
I wonder anyone receive reject letter?

回覆:cheung_wp 的帖子

因為我仔是後備生,所以無得參加活動,校方話要等五月先知,都幾徬徨!我諗係睇吓有無人唔讀我哋先有機會!多謝你鼓勵!希望最終有機會做到同學仔!

回復 cheung_wp 的帖子

大家好呀!我仔仔係紅組 930

回覆:2013-2014 St Louis Boys報到

Purple 組1100 hrs

如果大家決定讀st louis,我們可以找一天gathering,讓孩子認識一下大家,將來做同學互相support下!
不過現在有些学校還未出results! 我除了st paul boys外,其他的result都知了! 3個offers中最喜歡就是st louis,因為覺得這間学校很有心辨這個orientation program,為準小一生做好適應的準備! 同時覺得学校老師校長親切有礼,以学生為本,平實,低調不做作,又很欣賞雖然是"私校", 但学費較平,卻有不少課外活動,又是半英小,有間不錯的直屬英中.我總算放下心頭大石,這幾個月的/徬徨

現在安頓了, 希望大家都早点settle school placement! 咁就可以更專心及放心去迎接小一的挑戰啦!加油!

現在安頓了, 希望大家都早点settle school placement! 咁就可以更專心及放心去迎接小一的挑戰啦!加油!

請問有無St Louis Boy 導向班係930?大家點睇呢間小學?今年中學個試有7成入到大學門檻,都幾好喎!

我覺得st louis的中小學都很好! 傳統名校,academic and conduct are both ok.

我仔仔係綠組9:30,大家好,來年希望大家互相照應!

回復 LLtang77 的帖子

My son is also green group at 9:30 am  

大家會參加星期六(15/12/2012)的st louis x mas fun day嗎?因為我兒很喜歡他其中一間学校的offer! 我要製造多些机會讓他喜歡 st louis! 所以我盡量讓池參與st louis的活動,包括導向班及x mas party.

We will go to the xmas carnival tomorrow ~ be full of fun!

請問聖類斯收左係咪唔可以參加統一派位?因為收到教署信要回覆,你地係咪都收到信呢?
‹ 上一主題|下一主題