用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 協和小學
go

協和小學

想問係未我本身係基督教徒就可以有嗰5分?
因為我聽人講仲要睇你本身嗰間基督教係未嗰個團體,我唔太明白?

好似要有領洗證書果d出示先有果五分嫁...

kafaye 發表於 12-11-29 22:48
想問係未我本身係基督教徒就可以有嗰5分?
因為我聽人講仲要睇你本身嗰間基督教係未嗰個團體,我唔太明白? ...

樓主, 學校要求你所屬的教會必須是香港華人基督教聯會上的會員. 你可以在以下的LINK 找尋

http://www.hkcccu.org.hk/4DACTION/W4D_QCSETUP

另外, 不是洗禮紙就OK, 學校要求我們遞交一封由教會寫的信, 證明我們有勤常聚會.

引用:Quote:kafaye+發表於+12-11-29+22:48+想問

原帖由 wongwlv 於 12-11-30 發表
樓主, 學校要求你所屬的教會必須是香港華人基督教聯會上的會員. 你可以在以下的LINK 找尋

http://www.hkc ...
但有香港華人基督教聯會、華慧堂同瀝源堂

係未3個都一樣?

回復 kafaye 的帖子

I am not fully understand what do you mean,? But i type the whole name of the church i belong to, the search engine will show all the results even the branches.

最好係打去學校度問呀~