用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟基學校 啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject lett ...
樓主: natnat519
go

啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter? [複製鏈接]

any person who has 2nd on 26/11 and got the response?

我仔的同學仔23號2ND IN, 今日學校打黎收佢喇....真開心

引用:我仔的同學仔23號2ND+IN,+今日學校打黎收佢

原帖由 JHsbb 於 12-12-05 發表
我仔的同學仔23號2ND IN, 今日學校打黎收佢喇....真開心
請問知唔知同學仔2nd in完後有無寫信俾校長?

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter?

因為第一輪註冊完咗,可以再call人,大家加油!

natnat519 發表於 12-12-5 17:25
請問知唔知同學仔2nd in完後有無寫信俾校長?

無喇, 你幾時2ND IN呀?

引用:Quote:natnat519+發表於+12-12-5+17:25+請

原帖由 JHsbb 於 12-12-05 發表
無喇, 你幾時2ND IN呀?
In咗好耐啦上個月8號,應該無機等收reject letter架啦

JHsbb 發表於 12-12-5 16:20

之前見有人2ND IN 完過兩日就收到Offer Letter....
我囡26/11 2ND IN 完,今日都未收到通知,開始有O的擔心........
希望呢兩日有消息啦.....

我16/11 2ND IN完, 尋日打去問李小姐, 佢話校長仲未有結果喎.......

各位, 我今日IN完喇, 我地一坐低, 校長已經第1時間話比我地知, 學位已滿, 我心都一沉, 即係話要等有小朋友放棄學位先有機會.......走時校長話等12月通知, 如果12月無通知就要等出年6月喇, 我剛剛打比同學仔的媽媽, 佢23號2ND IN當日同我仔一班一共有3位小朋友2ND IN, 收左2個, 呢位媽咪的女女係我仔的BEST FRIEND, 依傢都唔敢講比仔知佢入到啟基, 而佢女女就好開心返到學校話比同學仔知, 好彩我仔聽唔到咋......

校長有話比我地知點解第1輪IN完無再搵我地, 係因為老師評語我仔唔多答問題, 頭先初初都係咁怕羞到爆, 但去到尾都好, 快左答校長問題, 但成個過程笑住細細聲答校長囉, 校長話, 都好你都肯答我, 校長話我仔係慢熱D, 亦話佢地過去都收到不少呢類小朋友, 去到6年級已經係第2個人........我老公臨尾仲鞠晒躬希望校長比個機會我仔入到啟基.....依傢等囉...........

今日問左李小姐, 話出左一批信,未有就要再等下星期......

希望到時有好消息...開心過X'mas啦.....

是不是今日寄出的?

引用:校長有話比我地知點解第1輪IN完無再搵我地,

原帖由 JHsbb 於 12-12-06 發表
校長有話比我地知點解第1輪IN完無再搵我地, 係因為老師評語我仔唔多答問題, 頭先初初都係咁怕羞到爆, 但去 ...
加油!希望可以一齊參入啟基大家庭!

bbeasy25 發表於 12-12-6 17:43
加油!希望可以一齊參入啟基大家庭!

我地真係好想入, 校長問我地有無申請其他學校, 我話無喇, 咁跟住都問你津校申請左啦, 我話係呀, 校長問埋邊間, 答完後佢都話咁你應該註左冊, 我話係呀, 因為我地無任何消息所以有學位都要左先, 跟住問點註冊左仲黎, 我地話因為真係好鐘意啟基, 所以會黎面試......希望有機會啦.......我到依傢已經知我仔識的同學仔有3個入左啟基喇.....

Anya 發表於 12-12-6 17:01
今日問左李小姐, 話出左一批信,未有就要再等下星期......

希望到時有好消息...開心過X'mas啦.. ...

好希望下一批係我, 好似你話齋, 過一個開心快樂聖誕

引用:Quote:bbeasy25+發表於+12-12-6+17:43+加油

原帖由 JHsbb 於 12-12-06 發表
我地真係好想入, 校長問我地有無申請其他學校, 我話無喇, 咁跟住都問你津校申請左啦, 我話係呀, 校長問埋 ...
我都感受到你既誠意,莫校長應該比我更能感受,希望你得啦!

我都有問過李小姐,佢話尋日出咗第二批offer(第一批已於11月尾了),我聽佢口氣下星期收到嘅應該都係後備生了

我仔的同學仔就係尋日收到OFFER, 仲即刻打比我.

回復 JHsbb 的帖子

希望妳成功!

回復 JHsbb 的帖子

JHsbb,
知道你真係好鍾意啟基,希望你同囝囝嘅表現在以感動剽莫校長。祝你成功!!

‹ 上一主題|下一主題