用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟基學校 啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject lett ...
樓主: natnat519
go

啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter? [複製鏈接]

引用:回復+natnat519+的帖子 natnat519,+請問你

原帖由 vivienbilly 於 12-11-30 發表
回復 natnat519 的帖子

natnat519, 請問你係幾時2nd in 呢?
11月8號

vivienbilly 發表於 12-11-30 19:30
回復 JHsbb 的帖子

請問你係幾多號2nd in 呢?

約左我6號

1st in 之後waiting = rejected

校長好好人吾想傷害小朋友.

我自己20/11  1st in 之後收waiting 信,  我相信好多家長和我一樣..

根本 20/11 前已經差不多收夠人, 校長都好(忍)悔講了,
想每一位來了的家長都袋走一D野, 帶走一D錦囊,
我們兩夫婦都從校長的分享學到很多野, 很感恩和滿足..
也接受了這封比較間接的reject 信..

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter

似乎冇收 2nd in 信嘅,都仲有機會等電話叫 2nd in

收 waiting 嘅,就等如 reject

回覆:JHsbb 的帖子

努力呀,我地都係兩公婆去架,著得詩文d

我地都係,咁啱果日老公要去做嘢,著晒成套老西。我自己就外套西褲。反而囡囡就著得自然啲,冇話斯文公主果啲裙。

即係有人冇收 waiting letter 也未通知 2nd in 的?

唔該晒各位媽媽, 我會叫老公著西褲裇衫, 自己都著得斯文D喇.....亞仔照著波鞋, 普通小朋友出街咁

想請問啓基小學一個月學費多少?其他雜費多少?

回覆:JHsbb 的帖子

努力呀^_^
唔好咁緊張,放鬆d

引用:+本帖最後由+joyce1024+於+12-11-30+11:56+

原帖由 joyce1024 於 12-11-30 發表

26號星期一自行出結果後,學校有打電話問家長確認3/12星 ...
請問點解得6x個位收既?是否留啟思幼稚園生?

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter

不是,那3x位是留給有哥哥姐姐在啟基讀的弟妹。

回復 floralee212 的帖子

因為一班24人,total 4班96人,但是今年細佬,妹已經有30+,所以只剩下60+,如果再扣除留給啟思幼稚園的位(if there is any),就真的剩下不多了。good luck everyone

引用:Quote:原帖由+joyce1024+於+12-11-30+發表

原帖由 floralee212 於 12-12-01 發表
請問點解得6x個位收既?是否留啟思幼稚園生?
學校非常 considerate, 弟妹屬必收類.

咁啟基算係咁啦,肯留返d位比細佬妹,有d學校講明未必收

我哋係9/11都有2nd in, 但到依家都未收到任何信, 亦都打過去啟基, 都暫時未有任何回覆。 唯有。等等等。。。

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter?

應該今明2日註冊後,就有消息,大家加油!

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter?

我哋都係1 st in完之後好耐先收到waiting信,差不多人哋已2nd in完才收到,到現在我朋友已收咗加註冊了,我都是什麼消息都沒有
請問你哋有無係waiting信後再通知2nd in呀?有無人知waiting的幾時先有通知下一步會如何呀,真的好心儀啟基,好希望有個2nd in的機會呢

引用:我哋都係1+st+in完之後好耐先收到waiting信

原帖由 monyshek 於 12-12-04 發表
我哋都係1 st in完之後好耐先收到waiting信,差不多人哋已2nd in完才收到,到現在我朋友已收咗加註冊了,我 ...
主動出撃,現在即寫信比莫校長,求一個2nd in 機會!Add oil!

引用:Quote:原帖由+monyshek+於+12-12-04+發表我

原帖由 hadwinboy 於 12-12-05 發表
主動出撃,現在即寫信比莫校長,求一個2nd in 機會!Add oil!
已經一早寫過了,還寫了兩封呢,唔知校長有無睇

‹ 上一主題|下一主題