用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 啟基學校 啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject lett ...
go

啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter? [複製鏈接]

係咪只有offer letter已出?校長講話月尾有結果但咩都收唔到

4    0    0    0

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter

我見20/11 1st in既都有人收到waiting, 點解有2nd in既返而無消息?

引用:我見20/11+1st+in既都有人收到waiting,+點

原帖由 natnat519 於 12-11-29 發表
我見20/11 1st in既都有人收到waiting, 點解有2nd in既返而無消息?
我無份2nd in.,但昨天收咗waiting 信

papajelly  你幾時1st int 架?  發表於 12-11-29 20:54

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter?

簽名被屏蔽

請問大家有無reject信? 謝謝.

26號星期一自行出結果後,學校有打電話問家長確認3/12星期一會唔會去註冊。我估佢哋係預計人數,如果有人因自行而放棄唔註冊,佢哋可以多返位出嚟俾之前有first in的人second in。始終學校實收6x位小朋友,我相信校長出offer都幾緊。

calvin1688  係啊,留佐3x個俾細佬妹  發表於 12-11-30 11:55

引用:+本帖最後由+joyce1024+於+12-11-30+11:56+

原帖由 joyce1024 於 12-11-30 發表

26號星期一自行出結果後,學校有打電話問家長確認3/12星 ...
咁已經2nd in點解無信?

回覆:啟基已2nd in既小朋友,有無收到waiting or reject letter

如果你已2nd in, 又或者等埋註冊後去可能有好消息呢!

別係咪即係有人唔要啟基學位呢? 3號都註冊了, 因為我剛剛收到通知叫我仔6號去2ND IN呀.

引用:別係咪即係有人唔要啟基學位呢?+3號都註冊

原帖由 JHsbb 於 12-11-30 發表
別係咪即係有人唔要啟基學位呢? 3號都註冊了, 因為我剛剛收到通知叫我仔6號去2ND IN呀. ...
唔緊要。我見你好鍾意啟基,用誠意感動校長,祝成功!

回覆:JHsbb 的帖子

唔出奇,如果有心儀自行收了,比較過後會或放棄啟基。祝2nd in 成功!

回復 JHsbb 的帖子

您是很有心和真是想入啟基的家長呢。
記著爸爸,媽媽和小朋友一起去2nd 面試,小朋友要有禮貌。
祝成功!

kaka666 發表於 12-11-30 17:14

您是很有心和真是想入啟基的家長呢。

多謝大家提醒, 我真係好鐘意啟基的, 我係有寫信比校長, 成張A4咁長仲要縮細D字, 我仔已有津校收, 已註冊, 但如果啟基收, 就讀啟基唔要津校喇, 好彩爸爸當日DAYOFF, 我地IN 145PM.......

我想問大家, 你地2ND IN時著咩衫, 我地一家慣晒著D運動型衫褲, 咁去IN係咪好似唔多好? 我老公唔想著西裝啊

引用:Quote:kaka666+發表於+12-11-30+17:14+回復

多謝大家提醒, 我真係好鐘意啟基的, 我係有寫信比校長, 成張A4咁長仲要縮細D字, 我仔已有津校收, 已註冊,  ...
恭喜啊!我都好鍾意啟基,不過2nd in完咩消息都無!亦都好奇怪學校點解有d人無2nd in但有waiting,有d就1st in 完一直都無消息直到今日收到2nd in通知!如果唔得點解唔出reject letter?

natnat519 發表於 12-11-30 17:45
恭喜啊!我都好鍾意啟基,不過2nd in完咩消息都無!亦都好奇怪學校點解有d人無2nd in但有waiting,有d就1st  ...

我咪就你9月14日1ST IN完一直都無信的啟思學生, 今日打黎通知2ND IN, 我仔同學仔有D 1ST IN完11月頭就收信WAITING, 有D又係無收信, 11月中CALL佢地2ND IN, 有D又寫信後有CALL 2ND IN.....

引用:Quote:kaka666+發表於+12-11-30+17:14+回復

多謝大家提醒, 我真係好鐘意啟基的, 我係有寫信比校長, 成張A4咁長仲要縮細D字, 我仔已有津校收, 已註冊,  ...
始終係面試,著得得體整齊會第一印象都好D。好似去見工,都唔會著運動衫。唔著西裝都著恤衫布褲。

我都係16號second in 完一直都無消息,校長唔係話月底前有消息咩?

請問你係幾多號2nd in 呢?

引用:我都係16號second+in+完一直都無消息,校長

原帖由 miffy0874 於 12-11-30 發表
我都係16號second in 完一直都無消息,校長唔係話月底前有消息咩?
係架,不過我同妳一樣無消息!打左兩日電話去學校都搵唔到李小姐,想問都問唔到!

回復 natnat519 的帖子

natnat519, 請問你係幾時2nd in 呢?
‹ 上一主題|下一主題