用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有11/2011出生BB, 沒有學校收讀N班?
go

有沒有11/2011出生BB, 沒有學校收讀N班?

亞仔11/2011, 報左學校返半日N班, 都沒有消息, 如果返不到, 就報playgroup.

係呀, 我住官塘區都可以試下, tks!

回覆:有沒有11/2011出生BB, 沒有學校收讀N班

我個囝都是係11月中,都仲未有人收。。。。

回覆:JYP 的帖子

多口問句,出年八月未夠二歲係讀唔到PN 架噃

我B係10月B,完全冇學校收佢呀灰爆!

引用:多口問句,出年八月未夠二歲係讀唔到PN+架噃

原帖由 charlesleung888 於 12-11-29 發表
多口問句,出年八月未夠二歲係讀唔到PN 架噃
有個別學校,如維記,會叫家長陪上堂至足兩歲為止,其他一般會要你夠兩歲先插班,呢個亦係佢哋唔鍾意收細B既原因,因為收少幾個月學費。

引用:我B係10月B,完全冇學校收佢呀灰爆!

原帖由 smallb2011 於 12-11-29 發表
我B係10月B,完全冇學校收佢呀灰爆!
你住邊?我報左三間,一間收,二間等消息。

My son is Dec 2011 bb.  He got an offer and will join PN in Jan 2014

我都係住觀塘,囡囡2011年9月出世,到而家都未有offer

引用:My+son+is+Dec+2011+bb.++He+got+an+offer+

原帖由 mamath 於 12-11-30 發表
My son is Dec 2011 bb.  He got an offer and will join PN in Jan 2014
Can u share with us which school? Mine is also dec2012 boy. No offer yet!

Funful;  heard that they dont mind small b

rvp909  Which campus? I called Prince Edward branch and the staff said they will only arrange interviews for kids over 1 year old......Is that true? Thanks a lot.  發表於 12-12-3 17:35

我囡囡10/2011出世, 已有一間offer佢讀下午班, 另一間準備星期六i/v! 可能我報屯門區, 競爭無咁大o卦!?

回覆:有沒有11/2011出生BB, 沒有學校收讀N班?

11/2011阿女連in都未in過

回覆:emily1121 的帖子

你要問的是插班生,之前我報灣仔聖公會聖基道幼稚園佢問我報唔報埋插班!
(我11年1月老師問我如果13年一月有位就打比我)同埋我覺得嘅間幼兒園唔差㗎!如果真13年一月剛滿兩嵗!你打去問下

回復 emily1121 的帖子

我囡11月尾/2011,收左2014/2月插班

引用:回復+emily1121+的帖子 我囡11月尾/2011,

原帖由 豬師奶8 於 12-11-30 發表
回復 emily1121 的帖子

我囡11月尾/2011,收左2014/2月插班
其實返得幾個月,又要買校冬季和夏季校服

回復 mamath 的帖子

kowloon tong