用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家覺得被民生取錄的信心有幾大呀?
樓主: kangaroo88
go

大家覺得被民生取錄的信心有幾大呀?   [複製鏈接]

朋友的仔仔今年民生讀k1, 她說她仔仔和班中某些同學interview時都不是答對所有問題, 所以家長個part都好重要,

引用:一共見左四間,亞囡in民生in得最好,如果都

原帖由 kbi 於 12-11-28 發表
一共見左四間,亞囡in民生in得最好,如果都唔收,睇黎出年要以超大B身份,重出江湖。

...
民生今年只准2010出世嘅B報名。出年應該到2011出世的。  請問出年你用咩方法報名呀 請指教

引用:Quote:原帖由+kbi+於+12-11-28+發表一共見

原帖由 PekkleKong 於 12-11-28 發表
民生今年只准2010出世嘅B報名。出年應該到2011出世的。  請問出年你用咩方法報名呀 請指教

...
我fd話佢仔仔都有in民生,係09年11月。佢話嘅,唔知真唔真。

回覆:大家覺得被民生取錄的信心有幾大呀

其實民生係好學校嗎?會放棄LH,SC,KV等名幼嗎?

1% ... if miracle happens!

回覆:大家覺得被民生取錄的信心有幾大呀?

回覆:ccdenc 的帖子

我諗各有捧場客!民生舊年第一年轉無學卷,吾知點?
我都有報你所講:LH, KV, MS

引用:我諗各有捧場客!民生舊年第一年轉無學卷,

原帖由 LWL1212 於 12-11-28 發表
我諗各有捧場客!民生舊年第一年轉無學卷,吾知點?
我都有報你所講:LH, KV, MS

...
我有朋友讀民生k1,小朋友好開心,冇功課

引用:其實民生係好學校嗎?會放棄LH,SC,KV等名幼

原帖由 ccdenc 於 12-11-28 發表
其實民生係好學校嗎?會放棄LH,SC,KV等名幼嗎?
我上年放棄左sc選民生

引用:Quote:原帖由+LWL1212+於+12-11-28+發表我

我有朋友讀民生k1,小朋友好開心,冇功課
吓,,我仔今年都係K1,點會無功課? 每日最少都有一本功課喎,星期五最少兩本,仲有親子功課,工作紙,小字典……

咁我想問下家長們民生有咩好? only 因為是龍校? 但睇返d數字又只有85%可以上民小, 那就不是100%直上 囉?  

引用:Quote:原帖由+ccdenc+於+12-11-28+發表我有

原帖由 eebabyma 於 12-11-28 發表
吓,,我仔今年都係K1,點會無功課? 每日最少都有一本功課喎,星期五最少兩本,仲有親子功課,工作紙,小字 ...
可能佢係爸爸,冇理小朋友功課

引用:Quote:原帖由+ccdenc+於+12-11-28+發表我有

原帖由 eebabyma 於 12-11-28 發表
吓,,我仔今年都係K1,點會無功課? 每日最少都有一本功課喎,星期五最少兩本,仲有親子功課,工作紙,小字 ...
請問你小朋友是英粤班?每天大概有幾多英文堂?有國語嗎?

回覆:jchoi118 的帖子

我問我女,佢用LH同民生比較,佢好鍾意民生喎,可能校舍夠大,佢成日返嚟同我講: 媽咪,我地學校有圖書館有禮堂又有2個操場架!老師又會帶佢地參觀/認識學校,女會同我講:我地學校有小學&中學,仲有泳池架!學校仲會教小朋友分享食物,會不定期叫小朋友帶茶點時嘅食物,從學校帶多一件回家和媽咪分享食物,由此覺得女返學係好開心

引用:我問我女,佢用LH同民生比較,佢好鍾意民生

原帖由 an~gel 於 12-11-29 發表
我問我女,佢用LH同民生比較,佢好鍾意民生喎,可能校舍夠大,佢成日返嚟同我講: 媽咪,我地學校有圖書館有 ...
無錯,上次件朱古力蛋糕及綠茶蛋糕都好好味,食得出係A1出品,我仔都好鍾意返學,好好好鍾意老師,睇得出老師好有心機教佢地,同埋真係在各方面都見到阿仔有好大進步,每次接送佢,行入學校就覺得學校環境好舒服,我好放心阿仔在民生成長

引用:Quote:原帖由+eebabyma+於+12-11-28+發表吓

可能佢係爸爸,冇理小朋友功課
哈哈,我老公都唔多理功課的

回覆:大家覺得被民生取錄的信心有幾大呀

in得好好話冇期望就假嘅, 我只係抑制住自己喳!

希望係到留過言的都得啦

eebabyma 發表於 12-11-28 22:51
我上年放棄左sc選民生
me too, 上年放棄左KM選民生ah.
‹ 上一主題|下一主題