用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 仁愛堂田家炳小學 13/14自行結果
go

13/14自行結果 [複製鏈接]

13/14自行結果
有無人15分或20分自行得咗?

1    0    0    0

回覆:13/14自行結果

自行派位收左小女
應該得5分
家中長女

想借一借此地方 問一問 此校鄰舍是志蓮有冇入此校呀 是否不好呀 因佢地校舍很大 , 小一得兩班

回覆:叮噹小孩 的帖子

暫時無聽過有朋友入志蓮,但如果你是住尚德那邊,校舍新和大,也是不錯選擇!其實最主要睇你小朋友屬什麼類型!志蓮英文行RWI是一個好好的課程。

請問大家覺得田小OK嗎???

小女今年K2, 要開始做research...
最basic 15分...

回覆:lai_tat 的帖子

我都有朋友讀這間,她是第二區轉校生,轉了後對比以前果間都話唔錯!也和讀牛頭角官立的表姐和表妹比較過,程度也是較好!
田家炳另外也很著重體育!如果唔同數一數二比較,田應該易入好多,就算自行唔得,大抽獎放佢第一位,也算十拿九穩!但一年比一年競爭大!好似2006出世計,梁潔華放第二都入到,2007年放佢第一都未必入到!
我會將基德放第五位,因為如果抽唔到心儀也是不錯選擇!好過陳耀星,梁省德,將官,劉德,陳國威等!我由K1開始每年都去開放日我都去睇不同的學校,因為等到K3你是未必有充足時間去睇,因為有好多學校可能會撞期!
明道及信義會也是不錯的選擇。不過功課也不小!

cleokiko 發表於 13-11-25 22:09
我都有朋友讀這間,她是第二區轉校生,轉了後對比以前果間都話唔錯!也和讀牛頭角官立的表姐和表妹比較過, ...
多謝你嘅回覆...

今年我都去咗幾間熱門學校嘅開放日, 但就真係太熱門, 所以想諗吓點排位...

考慮田小, 係因為屬2線頭, 口碑又唔差, 而且夠晒近...

想自行黃永樹...

大抽獎1係黃永樹, 2係田小...

你有何意見???

你嘅排位又係點呢???

我2仔今年係田小讀小一.每天都超開心返學放學.而且我慼覺此校的校園氣氛比較好.好像有學長的伴讀好多同學踴躍參加,此活動要提前半小時回校的.我個仔話差不多全班都早返.而且都要多謝D哥哥姐姐肯積極參與

alice-wong 發表於 13-11-26 10:47
我2仔今年係田小讀小一.每天都超開心返學放學.而且我慼覺此校的校園氣氛比較好.好像有學長的伴讀好多同學踴 ...

呢個活動幾好喎...

請問你係自行還是大抽獎入, 幾多分???

自行已入...好好彩. 因為哥哥之前唔係讀呢間

alice-wong 發表於 13-11-26 14:54
自行已入...好好彩. 因為哥哥之前唔係讀呢間
你自行揀呢間, 有咩給引你呀???

哥哥讀邊間呢???  又唔一齊???

回覆 lai_tat 的帖子

第一近,第二我唔鍾意個二間熱門學校.第三我認識的小朋友個個都好投入呢間學校,反而個D熱門的就只是說課程深囉@@"大仔以前讀王余家潔的. 呢間學校比較近婆婆而且以前是龍校(現在不是了) 而且現在我家有工人不需要就婆婆方便固找回呢邊的學校.何況哥哥已升中了

meilo  請問邊兩間係熱門小學?THX~  發表於 14-2-10 00:01

引用:我2仔今年係田小讀小一.每天都超開心返學放

原帖由 alice-wong 於 13-11-26 發表
我2仔今年係田小讀小一.每天都超開心返學放學.而且我慼覺此校的校園氣氛比較好.好像有學長的伴讀好多同學踴 ...

alice-wong 發表於 13-11-27 10:32
回覆 lai_tat 的帖子

第一近,第二我唔鍾意個二間熱門學校.第三我認識的小朋友個個都好投入呢間學校,反而個 ...

Thanks...  
‹ 上一主題|下一主題