用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC已出K1結果, 大家留意信箱
樓主: homepridealice
go

SC已出K1結果, 大家留意信箱 [複製鏈接]

回覆:elysion 的帖子

有龍校收就最好!

回復 gamui 的帖子

sc又唔係龍校, o係我心目中同好幾間kln tong kg都係同級的, 大家都係幫小朋友入dss/私小為target, o係kg 讀得好就有小學offer, 唔好o既考小一一樣全軍盡墨,  所以任何一間收我都覺得ok 的啦(而家有一間收左am了) 配合小朋友的作息我一定要am 先會考慮。 況且waiting到o既機會都係渺茫, 而家直接file close 唔駛心掛掛了~

回覆:SC已出K1結果, 大家留意信箱

好奇一問,請問收waiting嘅小朋友,面試時係咪都答晒D問題架?Thx

回復 貓貓人 的帖子

我女係有問有答,
係開毛巾盒佢唔夠力開, 拚圖都拚唔到。
但其他我覺得都叫ok 的(我收貨了) 唱歌都唱晒一首
有一part, 老師指住本書一個男仔, 問: ”呢個係邊個o黎?” 坦白講,我覺得冇乜邏輯, 冇上文下理連我都唔知係邊個o黎 ? 如果問: 係男仔定女仔? / 你不如幫小朋友改個名  ? 我覺得合理d, anyway, 當見識下~

joeyhui622 發表於 12-11-27 12:10
我都收到信喇!不過只係Waiting PM class, 唔知有無機會入到SC呢?
me too...真係把鬼...= =

我仲未收到信, 好緊張啊

攪到我都好緊張呀

elysion 發表於 12-11-27 12:23
如果有龍校仲考唔考慮st cat呀?

If your child is a girl and good hope accepts her, I would vote for good hope though it is not 100% 龍校

elysion 發表於 12-11-27 12:23
如果有龍校仲考唔考慮st cat呀?

U get SC offer?

回覆:jjson 的帖子

因為SC好多學生最終都係入返GH!
Un Un 腳好過到時驚餐死

引用:Quote:elysion+發表於+12-11-27+12:23+如果

原帖由 smile_w99 於 12-11-27 發表
該帖被管理員或版主屏蔽,或作者被禁止/刪除
唔係,問下大家睇法,雖未收但我應該waiting 咋

回復 LWL1212 的帖子

gh都唔係100% 收晒, 小一果邊咪有個火帖話唔收返囉, 但機會大過人就係o既,
而家小一戰況咁慘烈, 有龍校offer 的確安心d

好緊張,好緊張!今年淨係考左2間,一間sc,一間維記,2間都超難入!

引用:回復+LWL1212+的帖子 gh都唔係100%+收晒,+

原帖由 shevachevy 於 12-11-27 發表
我就係身邊見到有親人/同事小孩參與今年小一戰團所以好驚,當中一個係st cat k3,昨天自行無/直資私小現在全部waiting.所以好擔心3年後到自己時唔夠人爭。

回覆:shevachevy 的帖子

萬二分讚成,睇小一啲post, 簡直令人擔心!三、四年前間間幼稚園都係3千幾人報,有朋友話四年前SC吾過4000!
三年後吾敢想像!我依家寄望民生、宣道!

引用:好緊張,好緊張!今年淨係考左2間,一間sc

原帖由 hackenleefans 於 12-11-27 發表
維記出左result la

回復 elysion 的帖子

I see! So far 好似waiting多,睇嚟都係無行!

Waiting list pm too.

Ms Pauline mentioned in the open forum last year.  She said 80% Good Hope kids to P1 is 80% only. Therefore GH Kidergaten is not 100% Dragoon school.

elysion 發表於 12-11-27 12:58
我就係身邊見到有親人/同事小孩參與今年小一戰團所以好驚,當中一個係st cat k3,昨天自行無/直資私小現在 ...

但好多所謂龍校,其實都唔係100% guarantee 上小學! 所以都唔知博唔博好!
‹ 上一主題|下一主題