用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價2004年的報導^^
go

創價2004年的報導^^ [複製鏈接]

貢獻勳章

快將踏入我在創價大家庭的第10個年頭,俾我D收藏大家睇下啦~其實由以前到現在,收生準則都無變過,唔係話會員收硬,舊生細佬妹收硬,同老師打個招呼又收硬,什麼70%內部認購,如果係咁簡單,180個學位根本唔足夠^^
其實創價好著重親子時間,唔好假手於工人,小朋友要主動,配合創幼辦學理念:堅強,正直,活潑.
而家長們都需要清楚,選創價的目的,唔可以因為在KLN TONG 同有學卷而作主要選擇原因,要問問自己想教育出一個怎麼樣的孩子,跟創價理念想同嗎?
希望各位12月上旬收到好消息

cb_jackie  講中晒我心目中想講既野! 我揀創幼係我鍾意佢既辦學理念, 同我自己教小朋友同一方向, 所以上年考K1時, 創幼係我首選!  發表於 12-11-28 11:13
   1    0    0    0

回覆:創價2004年的報導^^

多謝你既分享,我想問而家2012年了,過左成8年的時間,學校信念是否還是一樣呢?你是其中一位老師嗎?我女兒也是在等消息,Thankyou!

貢獻勳章

回復 Khloe 的帖子

你好,哈哈~如果我係教師,仲要經常在BK回覆POST,咪變左做"打手"?
我作為家長親身既經驗,學校教育方向係無變,唯一有變,係隨著時代,學習內容相對以前較深,絕對唔係HEA住玩,但當然無其他更出名的幼稚園咁"谷"小朋友啦^^
接觸呢間學校咁耐,D老師真係唔會鬧小朋友,真正做到"全人教育"
希望幫到你^^

cb_jackie  認同.  發表於 12-11-28 10:49
YYQQ  very good comments  發表於 12-11-27 14:29

多謝分享,,,好有用呀,我兒子很幸運可以在2013年入讀創價K1
‹ 上一主題|下一主題