用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 路德會梁鉅鏐小學 學校功課輔導班
go

學校功課輔導班 [複製鏈接]

醒目開學勳章

有無人參加緊,ok嗎?是否能完成所有功課?會否溫習默書及測驗的?

0    0    0    0

我覺得一般,我囡話功課輔導班有d嘈,問佢有幾多人?佢又話唔知...:
多數是不能完成所有功課(可能我囡做得慢啦!只試過1次可以做齊回家)
因為是要坐校車,回到家會好遲(約5點3個字)
佢地會幫溫習默書,測驗好似不會幫助溫習的
蔚蔚 12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs

醒目開學勳章

小夢星 發表於 12-11-27 23:09
我覺得一般,我囡話功課輔導班有d嘈,問佢有幾多人?佢又話唔知...:
多數是不能完成所有功課(可能我囡做得 ...

是否一至五也有? 嘈就一定啦, 咁多小朋友, 返到屋企都算早呀, 好過我仔出面 放, 攪到7:00-8:00, 我不知道原來也有校車服務

我囡補星期一、二、三,星期四、五參加課外活動。校車就星期一至五都有的。
你仔仔補到7~8點是否可以做晒功課?我都想揾補習社比佢上,但屋企附近無。
蔚蔚 12月5日出世,重3.77kgs;1個月重5kgs;2個月重6.6kgs;4個月重7.8kgs;5個月重8.62kgs;6個月重9.07kgs;8個月9.3kgs;9個月9.53kgs;10個月9.7kgs;12個月10.8kgs

醒目開學勳章

引用:我囡補星期一、二、三,星期四、五參加課外

原帖由 小夢星 於 12-11-29 發表
我囡補星期一、二、三,星期四、五參加課外活動。校車就星期一至五都有的。
你仔仔補到7~8點是否可以做晒功 ...
每次鬱做哂,溫埋默書

回覆:學校功課輔導班

今日阿囡第一次參加功課輔導班,完哂功課,溫埋默書,佢開心我又開心,幫助左我地呢d在職媽媽。我番到嚟檢查完哂功課就可以同佢溫習。

回覆:學校功課輔導班

知唔知輔導班嘅導師係咩資曆? 因為發現阿囡d功課錯,佢話係輔導班老師教佢做

我都唔知,我個時都有發覺囡囡D功課有錯(間中1次2次,所以都無理),佢又係話輔導班老師教佢做,唔肯聽我講去改正,最後當然係錯啦!但後來唔想佢太遲回家,所以都無再參加了~

建議你打去問下班主任或問回功課班負責人。

引用:我都唔知,我個時都有發覺囡囡D功課有錯(間

原帖由 小夢星 於 13-03-09 發表
我都唔知,我個時都有發覺囡囡D功課有錯(間中1次2次,所以都無理),佢又係話輔導班老師教佢做,唔肯聽我講 ...
我要番工都冇咁多時間,係輔導班可以做番d功課。 我會打去問下,冇理由教錯人囉

‹ 上一主題|下一主題