用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今天in 了 st clare, 感覺良好 (是不是真是月頭知結果?) ...
樓主: BB成長期
go

今天in 了 st clare, 感覺良好 (是不是真是月頭知結果?) [複製鏈接]

短頭髮著套裝企o係時間牌前果個是校長嗎?  佢好nice呀.

BB成長期  是短髮, 在樓梯上but我那天是in 早上, 不知她會不會走來走去看歡迎家長.  發表於 12-11-28 09:56

我d問題又好唔同喎, 成日反反覆覆問顏色, 形狀, 玩lego等等.  當然都有問名, 食咩早餐之類.
真係問左我好多次顏色, 紅, 藍, 綠, 橙, 紫, 白都有......

回復 yslgirl 的帖子

嗰位老師都放咗大量時間問顏色, 例如佢叫我個囡放藍色匙落去白色碟, 香蕉放落綠色碟, 堤子放落咖啡色藍內...個人覺得佢問得有技巧, 除咗考小朋友對顏色既認知之外, 一次過考埋生活用品既常識、反應、小肌肉等等。

希望快d收到通知,唔使成日心掛掛!不過妹妹答得8成問題到,又唔肯比隻香蕉老師
而家又準備報聖心,但我鐘意St. Clare!

引用:希望快d收到通知,唔使成日心掛掛!不過妹妹

原帖由 Fannysamuel 於 12-11-28 發表
希望快d收到通知,唔使成日心掛掛!不過妹妹答得8成問題到,又唔肯比隻香蕉老師
而家又準備報聖心,但 ...
點解鐘意St Clare. 多d ?

Fannysamuel 發表於 12-11-28 15:31
而家又準備報聖心,但 ...

我都想問點解like st.clare多d, 我細個識st.paul, 聖心, 真光, 但不太了解st.clare, 其實係咪近年先好?  我大個後識得的st.clare女生都不是讀書型的.....

大部份原因"BB成長期"都答左,上小學應該易d,聖心得15分陪跑!
另外只係個人喜歡St. Clare多d!

BB成長期 發表於 12-11-28 16:22
回復 Chocolatefree 的帖子

聖心, 小學不是一半是津校, 一半是私校咩? 如是那讀幼稚園再能上到小學的機會 ...

聖心小學上午是直資/私小, 下午是津校.
聖心上午收返聖幼的,好似都收返好大部分.
yes, 只是半天小學, 不過我見有家長分享, 讀落你先知半天小學是多好 (我唔知有幾好, 可能多d時間做公課, 溫書, 補習, 休息啦)

St Clare Vs Sacred Heart - which is better?

引用:是不是真的月頭知結果?+那會不會今個星期?+

原帖由 BB成長期 於 12-12-03 發表
是不是真的月頭知結果? 那會不會今個星期? 有點心急, 因阿妹最合作而給到很好反應的一間了. ...
I want to know the result asap!

回覆:Chocolatefree 的帖子

I want to know too.  Please keep us posted if the result is announced.  Thank you.

引用:I+want+to+know+too.++Please+keep+us+post

原帖由 jiljill 於 12-12-03 發表
I want to know too.  Please keep us posted if the result is announced.  Thank you.
Sure!

yslgirl 發表於 12-11-28 17:54
聖心小學上午是直資/私小, 下午是津校.
聖心上午收返聖幼的,好似都收返好大部分.
yes, 只是半天小學, 不過 ...

聖心上午收返聖幼的,好似都收返好大部分.<------ 聽聞收返 8 成

其實聖心, ST.CLARE, 真光, 你地會點揀呢?  當然我只FOR囡囡.

回覆:今天in 了 st clare, 感覺良好 (是不是真是月頭知結果?)

My girl also did good in st Clare interview but the teacher didn't says see u next time as well~ do u think it's mean hopeless?

引用:其實聖心,+ST.CLARE,+真光,+你地會點揀呢?+

原帖由 yslgirl 於 12-12-04 發表
其實聖心, ST.CLARE, 真光, 你地會點揀呢?  當然我只FOR囡囡.
聖心今年睇地址....無望!

引用:其實聖心,+ST.CLARE,+真光,+你地會點揀呢?+

原帖由 yslgirl 於 12-12-04 發表
these 3 are v difficult to choose. choose when got offer la!

‹ 上一主題|下一主題