用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧太子有全日班offer
go

明慧太子有全日班offer [複製鏈接]

剛剛開信箱,收了全日班。女兒是2月B.
知不知道全日班有多少学生呢?
有点猶豫應否讀全日或半日,因老公觉得半日已
ok.
现有九龍塘啟思AM和 Boxhill (葵涌新校) offer.
Boxhill在家楼下,老公很喜歡。
不知應選哪間?

0    0    0    0

引用:剛剛開信箱,收了全日班。女兒是2月B. 知不

原帖由 JadeWongmama 於 12-11-24 發表
有点猶豫應否讀全日或半日,因老公觉 ...
我一定揀BoxHill 但我個b係細b連in都冇得in我都有報明慧但我中意boxhill多d

引用:剛剛開信箱,收了全日班。女兒是2月B. 知不

原帖由 JadeWongmama 於 12-11-24 發表
Boxhill係全英環境上堂中文要自己係屋企教,老師好好~朋友個小朋友讀緊評價好高~明慧其實以廣東話為主英文較弱

回復 棉花sugar 的帖子

boxhill 調景嶺分校 d 朋友話唔係太好, 所以我無報

太子明慧都係全英文, 唔同 np 個間, 因為 np 個間有主流班, 而太子 d 間就無.

所以都係全英文 (我朋友話返我知)

happymama_jkc 的帖子

其實我喜歡boxhill多些,老師感覺很親切。在open day那天女兒玩得很開心。校長也親自解釋課程和学校特色。
現在只是想若讀全日班,她的自理和獨立會強些。

引用:其實我喜歡boxhill多些,老師感覺很親切。

其實我喜歡boxhill多些,老師感覺很親切。在open day那天女兒玩得很開心。校長也親自解釋課程和学校特色。
...
Pn半日我覺得好d,始終重細!到K1再轉全日都未遲!個人認為

JadeWongmama 發表於 12-11-24 13:13

屋企樓下就好正, 真係自己接送好開心!  又可以多d同老師接觸.

但係吾教中文, 你地考邊類學校呢?

自己教吾係吾得, 真係要用多d時間同心機.

‹ 上一主題|下一主題