用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 浸信會培理幼稚園無人在此提? Why?
go

浸信會培理幼稚園無人在此提? Why? [複製鏈接]

听说 not bad
   0    0    0    0

回覆:martialartsmum 的帖子

唔係大家杯茶

In what way?

回覆:martialartsmum 的帖子

一d唔都唔差!你去東區媽嗰邊比較多媽媽分享,只不過學校比較低調姐!

回覆:浸信會培理幼稚園無人在此提

如果有做reseach,你會發現有不少評語是正面的。但大部份人都覺得培理係happy school=學術淺,怕上小學時辛苦。我兒讀緊k3,學校講明會有小一適應週,模仿小一上學模式,亦會教小朋友寫手冊。當然不能跟明我傳統谷既學校相比。但我始終認為啓發他們主動學習,擁有良好品格更為重要。

I m an old girl but was long time ago .... I still remember we had a dark room in the stairs and really tried to be locked inside for ten minutes cos naughty but I m sure that don't happen in this generation ....I m so glad my old school is highly reputated among mamas ....:)

martialartsmum  I hope not too!   發表於 12-11-25 09:10

表面功夫做足,實際是另一回事.罰企後樓梯的事時有發生.

我已放棄AM位,剛打電話 confirm

小朋友今日九月讀呢間。主要係睇小朋友性格,呢間比較活動教學多d。
之前識人讀呢間,果小朋友好開心。成績其次,品德一流,有好多活動空間。係北角,鰂魚涌一帶。只有蘇浙,衛理堂先有咁多地方比小朋友走動。
如果有講讀書成績,可能唔係果杯茶。
培理家長group
得閒入黎傾下
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=4975
‹ 上一主題|下一主題