用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好頭痛呀!點揀好呀?
go

好頭痛呀!點揀好呀? [複製鏈接]

對衡道方方(雙語PM), 藍田Think (PM), 同埋根德道英藝(國際AM) 點揀呀?明天要交錢喇!

0    0    0    0

回覆:kumiso 的帖子

回覆:好頭痛呀!點揀好呀?

Think or zenith.....no funful

引用:Think+or+zenith.....no+funful +

原帖由 kissobaby 於 12-11-24 發表
Think or zenith.....no funful
Why ar?

引用:英藝 +

原帖由 BALL_B116 於 12-11-24 發表
英藝
Why??

我同我既朋友既小朋友人今年有去in,佢地問一d歲半都未必識既野,但我亞b係十一月細b....朋友個b係12月。我有禮貌提一提老師亞女太細,有d task未必識做,佢地冇理,繼續問。一d彈性都無。其實小朋友每個都好唔同,唔可以死一套。

另外in我個老師係外籍人士,英文口音真的不行,同我屋企helper差唔多。我朋友話in佢個老師都係外籍人士,囗音都唔掂!

另外行政麻麻地,交form個日我排係我朋友後面,但佢既報名number反而比我後。我打去問number先後有冇影響,,佢地話有,我話攪錯左点,職員一句冇可能發生,唔肯跟進。我為我朋友唔抵,因為係佢提我交form架

校舍舊,感覺張地毯,厕所都唔係好乾淨。又唔夠光線亦冇乜outdoor space

我對呢間学校冇乜好感

回覆:kumiso 的帖子

If can arrange bringing your baby to Kowloon tong, I will choose zenith ! As I like am class, children's nap is very important for their growth!

Same case! 我今早去交方方! 自己已爭扎咗兩星期!藍田think N班教英文時間少,EK評語少,反正K再戰,老牌加九龍塘點都好D!英藝我無考因為六千太貴!

引用:Same+case!+我今早去交方方!+自己已爭扎咗

原帖由 tuelovefei 於 12-11-24 發表
Same case! 我今早去交方方! 自己已爭扎咗兩星期!藍田think N班教英文時間少,EK評語少,反正K再戰,老牌 ...
請問你係邊區住呀?
你方方offer係雙語定國際呀。

To me think. Funful campus is zenith v commercial.

回覆:kissobaby 的帖子

我也有同樣這個經歷,面試問題為問而問,亳問考慮到小朋友的年紀,亂問一通,跟著老師的英文口音差到令我咋舌!冇可能讓自己個小朋友在這裡學習。除此之外,校舍殘舊,課室設計亦差。面試之後,我們以決定一定不會在Funful(對𧗾道)讀!

引用:對衡道方方(雙語PM),+藍田Think+(PM),+同

原帖由 kumiso 於 12-11-24 發表
對衡道方方(雙語PM), 藍田Think (PM), 同埋根德道英藝(國際AM) 點揀呀?明天要交錢喇!

...
(1) KT zenith
(2)FUNFUL
(3)THINK

PS:still waiting kt zenith am offer

kumiso 發表於 12-11-24 02:07

...
我哋無報英藝, no comment.
我哋有九龍塘 Think pm offer 同 對衡道方方 (雙語班) am offer.  選擇咗前者, 放棄咗後者.  因為方方嘅校舍比較舊, 又無 outdoor playground.  而且, interview 嘅時候, 感覺 Think 嘅老師 energetic D, 同埋朋友 (ex-user) 對 Think 嘅 comment 唔錯!  今朝去咗 Think 交留位費lu!  希望無揀錯啦!!

PS:  今朝交留位費時, 覺得D職員幾抵讚. 因為每個媽媽交留位費嘅時候, 都問長問短 (包括我自己), 但佢哋都好耐心答, 讚!!
‹ 上一主題|下一主題