用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 明慧國際幼稚園(太子分校) 請問各位家長明慧國際班的語言分配系點? ...
go

請問各位家長明慧國際班的語言分配系點? [複製鏈接]

如題
我想知英文同普通話的時間系點分配
同埋上堂會不會用廣東話
謝謝!
   0    0    0    0

minirat 發表於 12-11-23 14:59
如題
我想知英文同普通話的時間系點分配
同埋上堂會不會用廣東話

你吾係簡咗英藝咩?

回覆:melonfans 的帖子

Yes, will probably choose Zenith but would like to know more about the language environment of Ming Wai before jumping into the final decision.  If we are not interested, would not have attended the briefing session and interview.

N班係廣東話同英文,國語日文每星期一堂
K1先普通話英文

引用:N班係廣東話同英文,國語日文每星期一堂K1

原帖由 中年父母 於 12-11-26 發表
N班係廣東話同英文,國語日文每星期一堂
K1先普通話英文
咁k1打後有日文上嗎?

melonfans  有  發表於 13-2-25 09:31

arielxying 發表於 13-2-24 10:57
咁k1打後有日文上嗎?

有!  但係吾好預佢識 law!  

日文搞咗咁耐, 又無書返嚟畀佢温, 又吾知佢上過咩?  手冊又無寫!

撘校車小朋友又要上堂早走, miss 咗1 part!  堂堂都係咁!  

所以同一班, 有人識, 有人吾識!  

係有心搞, 就搞番好d la!   吾該!

引用:Quote:arielxying+發表於+13-2-24+10:57+咁

原帖由 melonfans 於 13-02-25 發表
有!  但係吾好預佢識 law!  

日文搞咗咁耐, 又無書返嚟畀佢温, 又吾知佢上過咩?  手冊又無寫!
因為我都係諗住自己教bb日文,如果學校有教當然好d la

melonfans  ic  發表於 13-2-26 11:24
‹ 上一主題|下一主題