用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有沒有人知道蘇浙幾時有信?好心急
go

有沒有人知道蘇浙幾時有信?好心急 [複製鏈接]

第一志願,有無人等緊?
   1    0    0    0

回覆:有沒有人知道蘇浙幾時有信?好心急

等2個月,都係我第一志願,不過幾乎肯定唔收,因為個仔表現好差,無可能收

蘇浙係第二志願

回覆:有沒有人知道蘇浙幾時有信?好心急

其是點解要等咁耐呢?一般一個月就通知ga

蘇浙 no. 3志願

問過學校, 他們說仍在 in 當中, 所以要兩個月才有消息, 他們說今年有1300人申請 PN, 學位200個都不到, 會先考慮世襲生, 同鄉會那些先, 真的好難入, 我個仔1月大B, 雖然表現OK, 都覺得好渺茫.

回復 vienli 的帖子

今年PN 得1300 人報? 我仲以謂會多過玫瑰崗......

咁多人, 咁阿妹咪姐係無望.....

引用:第一志願,有無人等緊?

原帖由 joeychan1982 於 12-11-22 發表
第一志願,有無人等緊?
有呀!雖然有玫瑰崗am offer, 但我等緊蘇浙。佢pn 是否英普?始終喜歡英普kinder, 中文可以自己教(我以前是老師),等2个月等到頸都長埋

引用:回復+vienli+的帖子 今年PN+得1300+人報?+

原帖由 LEUNG2858 於 12-11-23 發表
回復 vienli 的帖子

今年PN 得1300 人報? 我仲以謂會多過玫瑰崗......
我觉得因为冇校車都係其中原因,好多朋友同我話唔報,原因係知道超難入。所以佢地情願報有把握的。

karman888 發表於 12-11-24 23:50
有呀!雖然有玫瑰崗am offer, 但我等緊蘇浙。佢pn 是否英普?始終喜歡英普kinder, 中文可以自己教(我以前 ...

我想問玫幼不算是英普嗎??

引用:Quote:karman888+發表於+12-11-24+23:50+有

原帖由 kwokbobo 於 12-11-25 發表
我想問玫幼不算是英普嗎??
吖!我之前都以为係。收到offer, 做左好多资料搜集,玫幼主要中文為主,佢都有英、普堂。我见到forum有位家长話入左,先知唔係全英譜,以中文為主,所以有d失望,不过其他什么都好好。我都諗左好耐,因为蘇浙都有d把握。最后都係觉得語境緊要d,嚴緊同程度深d更加緊要。想小朋友去適应環境、而唔係環境遷就佢。因个校舍都真係麻麻。希望有offer 啦!

引用:問過學校,+他們說仍在+in+當中,+所以要兩個

原帖由 vienli 於 12-11-23 發表
問過學校, 他們說仍在 in 當中, 所以要兩個月才有消息, 他們說今年有1300人申請 PN, 學位200個都不到, 會先 ...
They might have given a very rough estimate. My guess is there should be more than 1300 applicants. There were still quite a lot of people lining up behind me but my number was almost 1400. As for number of seats, there were 180 in previous years.

‹ 上一主題|下一主題