用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 超細B 報K1 係咪一定失敗?
go

超細B 報K1 係咪一定失敗? [複製鏈接]

我個仔Dec2010, 試下報左3間幾鐘意既學校K1.
In 既都幾OK, 但係最後3 間都reject 晒, 好失望.
   0    0    1    0

回覆:超細B 報K1 係咪一定失敗?

我囡都係10年12月細B。我揀左普通屋邨K1兩間。兩間都收。ln時表現麻麻。我覚如果揀熱門實肥佬

醒目開學勳章

我囡囡10年12月尾... 暫時in咗3間, 其中2間放咗榜, 2間都係1st round正取生, 都係港島唔錯嘅學校... 仲會繼續in多幾間, 試下挑戰龍校... 加油! 你都有機架!!!

差12個月一定有距離,我仔12月,面試在幸苦d,覺得仔仔超水準表現先等如大仔普通表現,但不要氣餒,大仔都會有表現差的時候。

最好都報些一般的學校,打底好d。

村校有兩間收,但並非心儀的,我照同佢考心儀的,唔得都起碼知道會考啲咩,為下年再考(做大B)作準備。

謝謝各位, 呢個兩個月IN 左好多間, IN 果3間K1 時, 仔仔表現算最好, 結果又失敗左, IN 其他PN 班時佢又好唔合作, 好驚仔仔無書讀..

回覆:Manimon 的帖子

點會無呢?要有信念呀,加油呀

回覆:alovea 的帖子

加油呀!我個小朋友8月b 上年見n班全軍覆沒 今年in k1 就暫時有2個offer

alovea 發表於 12-11-22 20:05
點會無呢?要有信念呀,加油呀
但係我見IN d 屋村學校時, 都有5~600 個applications, 仔仔又IN得唔好....
真係好大壓力.

普通学校都会收既,我仔09年12月,现读紧k1,今年再考过!加油!

回覆:Manimon 的帖子

我仔同你仔一樣大,我今年報了四間心儀的學校(包括龍校),暫時三間都有offer. 仲有一間未出result. 細B 唔一定差過大b, 但要睇小朋友本身發展進度和家長要加倍努力不能少

‹ 上一主題|下一主題