用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘英藝
樓主: KwanTang
go

九龍塘英藝   [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+expensiveflower+於+12-11-23

原帖由 minirat 於 12-11-23 發表
So will u request to switch to main stream instead?  I remembee they do have whole day.
No. I requested to be in mainstream before starting the interview.

回復 expensiveflower 的帖子

你好, 我個女都係收咗mainstream PM, 係7月BB, 希望一齊做同學

回覆:expensiveflower 的帖子

Oh sorry, I overlooked.  I thought they offered u the international stream, which is different from your choice.

回覆:九龍塘英藝

引用:Mainstream+am+is+my+first+priority+actua

原帖由 expensiveflower 於 12-11-23 發表
Mainstream am is my first priority actually. But I have told the teacher, if am class is full, then  ...
They only have full day from K1 onwards. Only half day for N.

回覆:JoyceNgYY 的帖子

intl  am offer, 2月b, in個時仲企凳都有offer 都幾意外

引用:Quote:原帖由+expensiveflower+於+12-11-23

原帖由 JoyceNgYY 於 12-11-23 發表
They only have full day from K1 onwards. Only half day for N.
I see.  Thanks for the info.

引用:intl++am+offer,+2月b,+in個時仲企凳都有of

原帖由 wiskylo 於 12-11-23 發表
intl  am offer, 2月b, in個時仲企凳都有offer 都幾意外
咁擺到明唔收細,我細仔,但interview做到九成

回復 hebe2010 的帖子

我既仔係大仔,in 得好好,係無say 88 to teacher都未有信.

引用:回復+hebe2010+的帖子 我既仔係大仔,in+得

原帖由 Kat_Fong 於 12-11-23 發表
回復 hebe2010 的帖子

我既仔係大仔,in 得好好,係無say 88 to teacher都未有信.
我囝做到哂指令,有講多謝,有bye kiss,仲未有信,今朝打去,佢地話仲出緊,12月8日前出嘅都係第1批,話12月8日都收唔到信先再問

我囝仲係大仔添

hebe2010 發表於 12-11-23 09:41
我女都係細女,我都無抱任何希望,始終商業角度嚟睇,細b係中途插班,收少幾個月學費。所以我覺得留比細b嘅位只會好少好少。當年我仔都係細仔,可能因為英藝算好新,較少人報,所以先收。今年咁多人報,一定比較難入。

我個係10月細B, 預左唔收, 但會唔會有信通知唔收?

I think there are too many applicants, so it takes time to sort out and issue the letters.  So if no letter now doesnt mean anything.  I am sure there are more offers coming up, since there are still 2 weeks to the given dateline.

好多私立幼稚園,都被評商業化。身為細B媽,覺得申請人數超多連大B都收唔哂去揀表現突出嘅細B,肯收少一至三個月學費,都係一d都唔商業化嘅好學校。
我女女係interview,三樣玩具,搥波,入coins, 擺圈識玩哂,見到擺圈隻鴨自己叫ap ap聲同錫落去,每玩完一個玩具指住枱面另一玩具望住老師呀呀聲要玩,所以連老師本來無諗住考佢的木puzzle女女都問佢攞黎玩埋。玩哂就指住隔離interview枱ahah聲 問老師想攞黎玩。全程自己坐定會望老師笑,飛吻,揮手講byebye。當天普通話老師也說了很多次“很棒“ “真棒“ “很可愛“ 還說我教得真好。
她鐘意笑,合作,表現穩定,雖然细B, 除左英藝,in左另外兩間係九龍塘好受歡迎嘅幼稚園,兩間都有offer.
我朋友個仔離位跳走幾次無完成玩玩具昨日也收到offer. 佢係大B. 如果真係唔收女女,就好可能因為她係9月出世了。

hebe2010 發表於 12-11-23 09:41

細B係冇咁著數,因在商言商學校都想收多幾個月學費,細B插班會收少幾個月,
我12月細B都做曬指令,唔知收唔收,可能要等11月28日收完留位費後,學校才決定有冇位比細B,

你都好好呀,有2個0ffer ,可以慢慢揀,我只報了zenith, Ming Wai and York , York 還未有得in,而Ming wai 就好有反應,又揮手,又拍掌,又同老師玩,又主動攞星星,放回星星,又搖頭擺腦,全程笑容滿面,我就好proud of her, 但始終12月細B,都可能係學校次選,我唸住若冇PN收就K1再戰

BearBearMummy 發表於 12-11-23 11:17
好多私立幼稚園,都被評商業化。身為細B媽,覺得申請人數超多連大B都收唔哂去揀表現突出嘅細B,肯收少一至 ...

你女女好叻喎,另外兩間有offer 介唔介意說哪兩間, 哪zenith 是否你首選?

我覺得佢o地 like 大B 多d o既原因除咗可收多幾個月學費外, 好多人有一個或以上 offer, 未必咁早決定讀邊間, 通常都會俾留位保費, 咁就可以賺咗留位費先, 大B 唔讀仲有細B 補上....

我覺得佢o地 like 大B 多d o既原因除咗可收多幾個月學費外, 好多人有一個或以上 offer, 未必咁早決定讀邊間, 通常都會俾留位保費, 咁就可以賺咗留位費先, 大B 唔讀仲有細B 補上....

剛收到信, International N1 PM班
‹ 上一主題|下一主題