用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 我諗...好難話邊間幼稚園畢業就最受那間小學歡迎 !! ...
go

我諗...好難話邊間幼稚園畢業就最受那間小學歡迎 !! [複製鏈接]

未必有直接關係 ?
   0    0    0    0

回覆:kwansara 的帖子

同意呀, 小學中學除左龍校根本上係收五湖四海o既學生, 最多話某d 學校o既教法符合某些小學o既收生標準吧, 不要將"學校" o既光環放得太大呢, 唔通入左某d kg就可以"un un 腳" 等入咩名小咩? 最重要還是點教小朋友吧, 都係獨立o既個體, 能教出知書達禮的好小孩, 讀咩小學幼稚園其實真係適合就好。

jvcfamily  係, 完全同意.  發表於 12-11-22 17:37

同意!  兒子剛出世時, 都有去了解吓邊間幼稚園出名, 邊間升學好. 後來同個仔interview PN / K1, 又了解自己個仔多咗, 就發現真係無最好嘅學校, 只有適唔適合.

小朋友自信快樂, 有禮守規矩, 人格正面, 去到邊都受歡迎.

父母先最重要.

jvcfamily  yes.!!  發表於 12-11-22 17:36

回覆:kwansara 的帖子

非常同意

引用:同意呀,+小學中學除左龍校根本上係收五湖四

原帖由 shevachevy 於 12-11-21 發表
同意呀, 小學中學除左龍校根本上係收五湖四海o既學生, 最多話某d 學校o既教法符合某些小學o既收生標準吧,  ...
非常同意,父母參與是好重要,如果只是幫小朋友報好多課外活动而父母又等收成,無真正付出,都是失败!

絕對贊成, D人成日都問邊間小學收邊間幼稚園
每間小學都有唔同幼稚園學生架啦, 就算來自某名幼一樣可以唔收, 梗係睇小朋友自己啦

kwansara 發表於 12-11-21 07:49
同意!  兒子剛出世時, 都有去了解吓邊間幼稚園出名, 邊間升學好. 後來同個仔interview PN / K1, 又了解自己 ...

Agreeeeeeee

引用:同意!++兒子剛出世時,+都有去了解吓邊間幼

原帖由 kwansara 於 12-11-21 發表
同意!  兒子剛出世時, 都有去了解吓邊間幼稚園出名, 邊間升學好. 後來同個仔interview PN / K1, 又了解自己 ...

讚同
‹ 上一主題|下一主題