用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 男拔2nd interview
樓主: cy664
go

男拔2nd interview   [複製鏈接]

引用:聽日係最後一日我個仔尋日病到軟腳蟹咁,打

原帖由 小曳人 於 12-11-28 發表
聽日係最後一日
我個仔尋日病到軟腳蟹咁,打去問會點安排,個職員話淨返兩日面試 (今/明) ...
唔係咁黑嘛!
所以我係面試期間,什麼零食甜品都不給他吃,因他好容易咳!

小曳人 發表於 12-11-28 16:14
聽日係最後一日
我個仔尋日病到軟腳蟹咁,打去問會點安排,個職員話淨返兩日面試 (今/明) ...

哎呀, 咁點算呀? 退燒未? 明天照去吧! 只見15分鐘, 小朋友崖到嗎?

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 hadwinboy 的帖子

多謝幾位關心,佢今朝精神ok,所以都有去面試
朋友同我講,見到有小朋友病到cc下都照去!

恐龍家

回覆:男拔2nd interview

我阿仔都哮喘發....

醒目開學勳章 貢獻勳章

ubc1999 發表於 12-11-28 17:37
我阿仔都哮喘發....

我嗰個又係!天氣一轉就好煩!
恐龍家

係, 一轉天氣就好煩, 我個仔又咳又流鼻水.
神愛世人,甚至將祂的獨生子賜給他們,叫一切信祂的,不至滅亡,反得永生。(約3:16)

回覆:男拔2nd interview

頭先下午都好多小朋友咳嗽

引用:頭先下午都好多小朋友咳嗽 +

原帖由 ubc1999 於 12-11-28 發表
頭先下午都好多小朋友咳嗽
你地今日剛in 完,緊張嗎?
我上星期都好緊張,尢其在下個就到我的時候!!

引用:Quote:原帖由+ubc1999+於+12-11-28+發表頭

原帖由 蔚蔚媽咪 於 12-11-28 發表
你地今日剛in 完,緊張嗎?
我上星期都好緊張,尢其在下個就到我的時候!!

...
超緊張。我直頭語塞,好彩爸爸補飛。阿仔話好難,睇黎都係到此一遊。

我好緊張 我一路講亞仔係咁笑 亞仔出來時一副成身鬆哂的表情!

ubc1999 發表於 12-11-28 19:58
超緊張。我直頭語塞,好彩爸爸補飛。阿仔話好難,睇黎都係到此一遊。

...
我囝都話有一條唔識, 好深!

回復 蔚蔚媽咪 的帖子

我囝唔係好講到考乜 明天晚上大家可以分享下內容

yukyukma 發表於 12-11-29 00:29
回復 蔚蔚媽咪 的帖子

我囝唔係好講到考乜 明天晚上大家可以分享下內容
面試DBS真係緊張過見工, 而家諗番回頭, 真係覺得囝囝好叻, 去咁多間學校面試, 面對咁多壓力, 佢仲話唔驚喎!!

呀媽都無佢咁叻!!!

回覆:蔚蔚媽咪 的帖子

所以,就如另一位家長所形容,我們所有家長的「小兵們」真是了不起!我們應該欣賞他們,就算結果是怎樣,他們其實已經很捧呵!

小小媽咪

引用:所以,就如另一位家長所形容,我們所有家長

原帖由 swmami 於 12-11-29 發表
所以,就如另一位家長所形容,我們所有家長的「小兵們」真是了不起!我們應該欣賞他們,就算結果是怎樣,他 ...
無錯,佢地真係一班很勇敢的小兵,記得我地2個完成第一part, 佢仲笑住同我地講 bye bye , 何其勇敢!

依我地所見,昨午有很多 daddies 戴著 DBS 的 tie,口敏似 old boy,何惜我地係唔係, 競爭真大...

蔚蔚媽咪 發表於 12-11-29 00:43
面試DBS真係緊張過見工, 而家諗番回頭, 真係覺得囝囝好叻, 去咁多間學校面試, 面對咁多壓力, 佢仲話唔驚喎! ...
agree, 佢地真係好勇敢, 經歷了小一的面試, 讓我了解囝囝更多, 不論結果如何, 佢已經係TVB口號咁, 全力以赴, 做到最好.
神愛世人,甚至將祂的獨生子賜給他們,叫一切信祂的,不至滅亡,反得永生。(約3:16)

回復 ubc1999 的帖子

The tie not really useful, you can buy one in Garden Fete......
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 12-11-29 09:12

The tie not really useful, you can buy one in Garden Fete......

笑左出黎XDDDDDDDDDDD

引用:回復+ubc1999+的帖子 The+tie+not+really+

原帖由 ANChan59 於 12-11-29 發表

不過會有非舊生用嗎?

當五六歲人仔,打完木人巷,又要一眼関七,又要照顧我們家長的感受,我就絕對滿意

忘記其他次要因素吧。
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題