用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德福幼稚園
go

德福幼稚園 [複製鏈接]

請問大家收到德福幼稚園既取錄信未呀????
   1    0    0    0

回復 CuteBshop 的帖子

冇咁快, 面試講左12/18前先有信

回覆:CHIHIMNAM 的帖子

等多一陣拉

sorry, deleted

hehe...我有d心急, 因為星期六會in 靈糧堂, 如果可以早d知德福收唔收, 我就可以再諗下in 唔in 靈糧堂..

回覆:德福幼稚園

我都有in德褔,我見網上comment好壞參半,其實大家點睇?

回復 ~瑤瑤~ 的帖子

實際情況唔知, 感覺上係官塘/九頭角區較好的 kinder, interview 日所見的老師是較年長, 很有耐性

德福照顧小朋友非常好

回復 cclemon2009 的帖子

hi cclemon,

你小朋友在德福讀緊?
可以俾多些 comments ?

回覆:CHIHIMNAM 的帖子

之前讀過PN全日班,佢地老師和嬸嬸在照顧小朋友方面好好,佢地有愛心有耐性,教自理能力一流,PN時每星期有工作紙,英文有A-Z,1-10等,有NET

回復 cclemon2009 的帖子

你係本地課程定係國際班??

其實我睇過好多關於德福既comment 都係好多過壞, 尢其係國際班, 不過我係報本地課程.
我去過佢個open day, 最初我覺得校舍大, 不過d 設施有d 舊, 無乜特別.
不過interview 完之後我又加分, 因為d 老師真係好尊重個interview 過程, 唔hea 又有耐性.
我之前in 過2 間啟思, 好hea, 又無耐性, 同小朋友講2 句唔應佢就算

CHIHIMNAM  agreed with you ~  發表於 12-11-26 14:06

do you have any offer on hand?
if Teleford has offer, will you consider to take it?

我都有去in德福,但感覺係老師無咩笑容,open day都有去,感覺一般,因為我住德福,成日都會係樓下見到d學生,講真d品格驚死人。由其係操國語嗰班,雖然好近我,但學生品格令我卻步。

回覆:德福幼稚園

回覆:CuteBshop 的帖子

曾經讀本地pn班,之後轉校,老師有愛心,成曰交待小朋友在校情況,嬸嬸好好,個Net好nice

My boy is attending PN class @ Telford, I think it's ok, both teachers and helpers are caring, and teacher rings to update my boy's progress weekly.

小囡昨年也曾讀PN 國際班,老師好nice, 常致電交代在學情況,嬸嬸也十分好,因為女兒回家也總會提著老師和嬸嬸名字。個人覺得德福在九龍灣區是一間很好的幼稚園!

回復 CHIHIMNAM 的帖子

我就係等緊德福offer, 如果佢收我就一定讀...

回復 mm1003 的帖子

老師最緊要望落親切, 有愛心同耐性... 咁有笑容當然會更好, OPEN DAY 我仲同D老師傾過下計, 感覺都良好!!
校舍係比較舊, 可能會覺得麻麻.. 不過羊毛出自羊身上... 再靚既學校都會係學費收返. 所以我就覺得無乜所謂, 舊得黎乾淨企理就OK 啦!!
至於學生品格, 未必完全關學校事, 我深信學校唔會特登培養一個壞品格既學生出黎, 品格差係家長問題, 況且更名既學校都一樣會有品格差既學生, 我深信名校可能更多.

我最想我小朋友讀得開心, 開心就自然想返學, 想返學就自然學到野... 所以我就首選德福.
其實靈糧堂我都同樣鐘意, 不過可惜揍仔仔個EE住啟業, 返麗港城有小小遠

頭先剛剛打去德福問左, 佢地話result 仲未寄出....咁可能要等到下星期先收到.
‹ 上一主題|下一主題