用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 西灣河明我 VS 北角衛理堂
go

西灣河明我 VS 北角衛理堂 [複製鏈接]

西灣河明我同北角衛理堂邊間會好D呀??
大家可否比D意見?
   2    0    0    0

如果你想小朋友上小學時可以好輕鬆地跟得上, 100%明我

回覆:cindytaisk 的帖子

我Prefer衛理堂,老師較有愛心耐性,寧願出面自己谷,校舍較明我新

兩間好唔同既學校, 好難去比較邊間好d, 明我出名谷學生, 北角衛理堂出名開心快樂地學習

其實我自己都好矛盾, 好想小朋友可以有一個開心快樂的幼稚園生活, 唔想咁細個就要比壓力佢, 但係又驚佢讀小學時會追得好辛苦喎~~

回復 cindytaisk 的帖子

咁你可以報一間小朋友讀得又開心,程度又唔會太淺既學校架.....蘇浙...玫幼都唔錯呀....

蘇浙同玫幼我都有報, 不過我估玫幼唔收我囡囡, 而蘇浙就用普通話上堂, 我驚我應付唔到...

唔會應付唔到,有咁好語境,自然習慣,聽唔明老師會用廣東話補充,我屋企冇同佢講pth, 我仔都返得幾開心,K1現在還未有功課呢

我都覺得玫瑰崗唔會收我囡, 雖然我屬於舊學生。其他囡囡表現得超好,好似練到瀾熟。

Anyway, one of the parents wrote here that True Light Middle School rejected her child but SPK accepted the child instead. I think that must be last year's entrance. So, be patient and wait.

回復 carson_ma 的帖子

咁老師同家長溝通時, 會用廣東話定係普通話嫁?因為自己D普通話麻麻地.

廣東話

回復 carson_ma 的帖子

ic~~thanks!
‹ 上一主題|下一主題