用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Boxhill~華景山莊(新開分校)
樓主: Winnie~meow
go

Boxhill~華景山莊(新開分校) [複製鏈接]

回覆:KiuKiu2011 的帖子

我未報enrichment program 喎!但今日都收到AM class offer!

回覆:Boxhill~華景山莊(新開分校)

咁收左你地係咪會讀,依間學校ok 嗎?

回覆:Winnie~meow 的帖子

上星期先in 咁快有offer

回覆:dbchu 的帖子

沒有校車我想未必讀了,它的位置十分不便。今日與校長說,她話我可去荔景再轉小巴,我也知啦,一個兩歲小孩如要每天轉兩程車(雖然短)就不太好。若果下雨就更不便了。我有說明我有其他選擇,她也沒有回應,唯有交貴學費讀另一間

回覆:norachan 的帖子

咁又真係好唔方便嘅,但佢未招夠學生,好難落實話一定有校車(青衣線),不過,宜家距離PN開學重有好長時間,妳可再問吓校車嘅安排係點!

我也明白,不過校舍又未看過,師資及課程只靠其他分校的口碑,有很多不確定的情況下就要交留位費,有點倉拙

回覆:Boxhill~華景山莊(新開分校)

我都收到信喇interview時校長話校舍會比火炭大

回覆:norachan 的帖子

如果你小朋友已經有其他更好的offer, 咁當然就唔考慮交 Box Hill的留位費啦!但,如果重等緊其他學校interview或已in完等緊result, $660似乎係「保險」費!

引用:我都收到信喇interview時校長話校舍會比火

原帖由 dbchu 於 12-12-07 發表
我都收到信喇interview時校長話校舍會比火炭大

會交留位費嗎?

我都收到offer 啦!

大家會唔會讀? 知唔知幾多小朋友一班? 好似可以直昇 K1 :D

我昨天交表, 下星期有得in

引用:如果你小朋友已經有其他更好的offer,+咁當

原帖由 Winnie~meow 於 12-12-07 發表
如果你小朋友已經有其他更好的offer, 咁當然就唔考慮交 Box Hill的留位費啦!但,如果重等緊其他學校interv ...
Oh...你意思係話依間嘛嘛?

你說得對,現在就不知Greenfield或boxhill較出名?

引用:Quote:原帖由+dbchu+於+12-12-07+發表我都

原帖由 Winnie~meow 於 12-12-07 發表
會交留位費嗎?
會呀!因我住係果度...但我都有其他offer...仲諗緊走出去好定留係度好

回復 KiuKiu2011 的帖子

我就唔報了, 因為都幾貴, 成$280/HR.
加上有D撞咗本身已有PLAYGROUP的時間.
不過我去INTERVIEW時對華景個校長印象麻麻, 因為佢D英文唔係好叻, 加上一見面講咗兩句就叫我哋報佢D ENRICHMENT PROGRAM, 我星期六IN, 佢話 : I expect you send in the cheque within next week, 我覺得好似好commercial 咁. 我心諗係咪我唔報你就唔收我個B先!!??
加上最唔明係點解唔係佢IN, 而要揾火岸個校長IN呢?
但火岸個校長好NICE, 英文又好...

回覆:vivianthony 的帖子

我早幾日in,都有類似感覺,其實嗰個係咪暫代校長黎架,點解會由另一分校校長in,而兩個校長又會差咁遠。

引用:回復+KiuKiu2011+的帖子 我就唔報了,+因為

原帖由 vivianthony 於 12-12-07 發表
回復 KiuKiu2011 的帖子

我就唔報了, 因為都幾貴, 成$280/HR.
係啦!果日interview,報咗到後就即刻話有enrichment programme仲要下星期交錢,我諗咗兩晚,都係唔報住,因為我又係撞咗playgroup時間,算啦,如果因為唔報而無得讀都無辦法。

引用:Quote:原帖由+Winnie~meow+於+12-12-07+發

原帖由 dbchu 於 12-12-07 發表
Oh...你意思係話依間嘛嘛?
唉呀~~絕對冇意思話Box Hill麻麻地!原意係有mama考慮交唔交留位費,因為,要响短時間內決定,而種種不明朗因數(例如:校車),咁同佢分析吓啫!我自己有報名,當然,覺得幾適合啦~

引用:Quote:原帖由+vivianthony+於+12-12-07+發

原帖由 KiuKiu2011 於 12-12-07 發表
係啦!果日interview,報咗到後就即刻話有enrichment programme仲要下星期交錢,我諗咗兩晚,都係唔報住,因 ...
我未報enrichment program, 都有offer啦

‹ 上一主題|下一主題