用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請2006年度入讀小一之家長請進
go

請2006年度入讀小一之家長請進 [複製鏈接]

請2006年度入讀小一之家長請進

傾下大定會點做呀 !

Re: 請2006年度入讀小一之家長請進

睡寶,

依家都係留意緊邊間小學比較好, 我個仔得15分第一輪自行分配應該機會不大. 你又如何? 分享下.

a_poon

我同你仔仔一樣只有15分,你地住邊區呀?咩網呀?
a_poon 寫道:
睡寶,

依家都係留意緊邊間小學比較好, 我個仔得15分第一輪自行分配應該機會不大. 你又如何? 分享下.

HIN-bb,

我住屯門區net 69, 心儀的小學皆不再區內, 都唔明點解分網分得咁細, 相差兩三個站已經是另一區了.

我係64網,都唔知點選, 你地有無心水呀?

各位,
請問你地有無同d小朋友報多d課外活動呢?
我仔仔只有15分,都好擔心, 你地又點呀, 分享多d啦

a_poon

我住官塘區net 48!

a_poon 寫道:
HIN-bb,

我住屯門區net 69, 心儀的小學皆不再區內, 都唔明點解分網分得咁細, 相差兩三個站已經是另一區了.

千禧年應該有好多b要狂2006年入小一,why, 甘小意見呢? 係唔係我太緊張呢? 我真係又無經驗又擔心呢?你地呢?

醒目開學勳章

Dear All:

吾係呀!個個家長都好緊張自己小寶貝,佢地係度開左好多topic傾左成差不多2個月架啦!

bettylam

醒目開學勳章

吾好意思呀!吾記我話你地知,你在綱頁搜查打架(開心樂園)進入後都有好多家長係度討論架.

byebye!

bettylam

千禧特別多小朋友, 所以如果分數唔夠, 又無兄姊的話, 我諗最好考定d私校做後備, 萬一派得唔好, 都有間好d學校保障.

各位好,我都係千禧媽咪,一提起06年要幫小朋友找小學就頭痛.我想請敎各位,如果想改NET應該係何時改地址呢!

我都住官塘區net 48! 有無心水呀?

CHUCHUNMA

我同你一樣呀!你呢?
CHUCHUNMA 寫道:
我都住官塘區net 48! 有無心水呀?

有無係64的小朋友家長呀 ?如不在64, 又想跨區, 又只得15分, 係唔係=無望呢?

Bettylam,

If change of address, probably a year, if not the least will be 6 months before as to attach together with the application form (public school), some school require address certification.

Other moms,

Do you have any plans yet?  I am at Net 12

Chelsea

I am at Net 15

請問各位,
如只有15分, 又想入油天, 係唔係好難呢?

我估除了要有課外活動, 仲要靠臨場interview時的表現...
唉, 真係幾頭痛...
又要做profile, 又要寫cover letter, 又要訓練個小朋友點interview...仲之就慘.

甘有無媽咪已經唸唔大抽獎, 選私校呢?
‹ 上一主題|下一主題