用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 在此呼籲有幾個offer喺手的家長⋯
樓主: Toffee888
go

在此呼籲有幾個offer喺手的家長⋯   [複製鏈接]

Toffee888 發表於 12-11-22 17:45
其實我之前都冇系出名門這想法,慢慢發現,原來填form時要寫父母咩出身(咩小學,咩大學)就知原來遊戲這樣 ...

你真係好鬼坦白 咁唔係間間學校都睇background既, 唔好諗到咁灰. 我地系出名門又好, 系出雜門都好, 係無法改變既事實, 可以做既係盡力俾最好自己小朋友.  努力!

引用:Quote:Toffee888+發表於+12-11-22+17:45+其

原帖由 cycream 於 12-11-22 發表
你真係好鬼坦白 咁唔係間間學校都睇background既, 唔好諗到咁灰. 我地系出名門又好, 系出雜門都好,  ...
已成定局,所以唯有等待忍耐

回覆:在此呼籲有幾個offer喺手的家長⋯

其實吾洗咁快灰心,相信大概12月左右會好多位放出來,我自己interview 左8間,有3間已有result,這3 個 am offer 我已經release 左其中一個,另有5個result 未出,大部分12月頭出,出左後,如果有心儀offer ,我會立即放出來,相信好多人也和我一樣。

sure

我囝囝in左6間,暫有4個offer, 但我只交左一間留位費,另有兩間等緊结果,希望幫到未有offer既小朋友

回覆:koko820829 的帖子

你仔是否大仔?

今日放咗一個am offer,明天再放一個全日offer

引用:今日放咗一個am+offer,明天再放一個全日of

原帖由 hugaboo 於 12-11-22 發表
今日放咗一個am offer,明天再放一個全日offer

回覆:hugaboo 的帖子

請問係邊間呀?

又多一間未被取錄⋯唉

放左一個am offer,依家睇下等緊果D嘅結果,再決定有冇得再放

引用:放左一個am+offer,依家睇下等緊果D嘅結果

原帖由 des_tests 於 12-11-23 發表
放左一個am offer,依家睇下等緊果D嘅結果,再決定有冇得再放
你就好啦⋯有得"放"😉
我"放"聲大喊就有⋯

Toffee888 發表於 12-11-23 13:51
你就好啦⋯有得"放"😉
我"放"聲大喊就有⋯
我地一早報左間冇咩人考慮嘅村校打定底,諗住出年點都有書讀先啦因我果個係大B,如果出年唔開始讀K1,要再遲嘅話,到佢升小學時就連適齡嘅分都冇埋,所以就算點,佢出年9月一定要開始ga啦!

Toffee888 發表於 12-11-23 13:46
又多一間未被取錄⋯唉
你考左幾多間呀 ?無理由一間OFFER 都無架喎,你有無了解過原因?依家多D SEND 信去學校求下情,香港咁多幼稚園唔會無書讀O既,如果揾唔到心儀的,就求其揾間K1讀住先,到時K2 再去敲下門,可能到時揾到心儀的學校呢,正面D,我地一齊比D 正能量你地,加油加油
‹ 上一主題|下一主題