用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無人報左荃灣思博?
樓主: C蓓媽
go

有無人報左荃灣思博? [複製鏈接]

引用:我家小朋友24/11面試nursery,+佢係大仔,0

原帖由 carolynhk 於 12-11-19 發表
想問你地個編號幾多,想知係咪跟編號in

回覆:有無人報左荃灣思博?

我今日去in 左 好輕鬆 玩下玩具跟住去坐下車仔 傾下計 走個時仲有公仔送

healthy_baby  thank you for sharing!!!  發表於 12-11-21 15:53

回覆:oumihei 的帖子

請問in PN定K1? 我想報PN,希望唔好咁難,我個係細女12月。

我老公去了簡報會,攞咗面試証,約咗時間,面試証上面無編號呢

引用:我老公去了簡報會,攞咗面試証,約咗時間,

原帖由 carolynhk 於 12-11-19 發表
我老公去了簡報會,攞咗面試証,約咗時間,面試証上面無編號呢
我今日收到寄回面試証,都係冇candidate no. ,但見到回郵信封的左下角有12-00XX,可能呢個就係。
我係9月B,下年2月先見。

由於思博是新校, 沒有人討論, 不知口碑如何? 大家in後不防分享一下.

我遞表覺得環境不錯, 著重英語, 整體感覺好; 但擔心它太新, 還未正式出牌照.

大家有聽簡介會的, 會不會有多些資料?  

例如辦學理念, 校長的背景?

引用:Quote:原帖由+carolynhk+於+12-11-19+發表

原帖由 marwai_1030 於 12-11-20 發表
我今日收到寄回面試証,都係冇candidate no. ,但見到回郵信封的左下角有12-00XX,可能呢個就係。
我係9月B ...
Me 2, feb 2012 in! 我就係話呢個編號囉!

回覆:有無人報左荃灣思博? ...

我主要想知幾錢學費!上次大約話$4000, 但未批,但其實$4000 out左我預算, 萬一無其他學校收,而思搏收的話,點算好?最衰是細仔!

引用:我今日去in+左+好輕鬆+玩下玩具跟住去坐下

原帖由 oumihei 於 12-11-19 發表
我今日去in 左 好輕鬆 玩下玩具跟住去坐下車仔 傾下計 走個時仲有公仔送

...
閒日都有得in?

有d担心, 太新, 佢地仲係到請老師, 你地有冇in迦南 ? 有冇結果

唉,都知新,都最終冇學校收,而又得尼間收都照讀

回復 lindabubu 的帖子

迦南Waiting, 4月B.

當初只報了2間, 綠陽和迦南, 綠楊勁多人, 未in, 打定輸數;

迦南有點殘舊, 不太喜歡, 是2nd Choice, 但原來一樣很多人.

引用:回復+lindabubu+的帖子 迦南Waiting,+4月B

原帖由 little_icy1 於 12-11-20 發表
回復 lindabubu 的帖子

迦南Waiting, 4月B.
迦南口脾好,所以多人!我細仔要等到14/12才會公佈點報名!

回復 C蓓媽 的帖子

我in迦南那天, 老師愛心一般, 囡囡幫手tidy up和講bye bye, 老師有點不耐煩.  我見BK多數是Waiting, 沒有Reject.

另外, 荃灣媽媽會的媽咪則覺得學校與家長溝通少.

不過, 荃灣n斑不是太多選擇, 真擔心囡囡無書讀.   

我都只報康傑,joyful,青衣卓思,學之園

Joyful等消息,卓思唔收,學之園未in

康傑waiting

我都好驚冇書讀

回復 choichinkiu 的帖子

當初很"老定", 覺得BB年紀那麼小, In 2間已經很足夠, 但看到BK的情況, 有些間間都Waiting, 真的很擔心.

而且出生率高企, 是學校選學生, Even 思博新校也多人in, 主任話好full.

我好想無joyful 中文係咩?

我認同荃灣小n班選擇,荃灣我只報了思博,其他我又不想全日制!

青衣啟思,康傑未叫我去in! 卓思,學之園無報!

Joyful=心怡天地國際幼稚園

連思博都多人報,

但我諗家長都係諗住做後備

‹ 上一主題|下一主題