用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 要讚讚創價校長
go

要讚讚創價校長 [複製鏈接]

今日同阿仔 in . 一入去已見到有個小朋友喊得好勁... 本來校長喺大門口招呼緊家長.  聽到小朋友喊成咁就入嚟睇吓.  
原來小朋友鬧情緒.. 湊佢嚟嘅婆婆攪佢唔掂.. 喺咁叫 miss 比佢 in 先
當然, 基於制度問題 miss 根本唔可以咁做.. 如是者校長就坐低同婆婆傾咗一陣,  就話安排另一個時間比小朋友再 in .
之後就入咗校長室傾咗一陣.  就走咗!
本人就覺得校長真係對小朋友有熱誠!  比著其他名校未必做到

0    0    0    0

貢獻勳章

回覆:要讚讚創價校長

我係日日都會親自到校湊小朋友放學既家長,其實日日放學,黄校長都會親身在校門同小朋友say goodbye同親自叫咪廣播叫小朋友上校車,親眼見無數次,黃校長係好細心,見有小朋友排錯隊,都係第一時間安排返個小朋友排返好,我都好驚訝佢會記得個個小朋友,又例如見到小朋友上衣未攝好,黃校長都會親自幫小朋友唔會假手於人!
我唔係"打手"嚟嫁,只係想表揚一下黄校長係真係對個個小朋友有愛心^^

comemon999    發表於 12-12-11 09:12

哩啲咪叫 heart law !

我囡囡上星期六interview, 我們都覺得老師, 校長都好有心機. 可惜in 得ma ma地, 我諗都冇機會係呢間咁好既學校讀loo..

比我感覺,黃校長好似婆婆嫲嫲咁架,當小朋友係自己的孫仔孫女咁錫!

carolyan882  講得岩.  發表於 12-11-19 21:09

回復 love822rita 的帖子

我地都好鐘意黃校長架 佢樣樣似小朋友為先 會尊重小朋友....校長真係好到不得了 我好多野都係向佢身上學番黎 其他學校既老師.校長甚至姨姨都冇呢間學校咁好 佢地比你一種好安心 好舒服既感覺 你將會好放心咁將你既囝囡交比學校

係呀! 我兩個仔都好幸運可以係創價呢個城堡長大, 所有老師,姨姨,校長都好到不得了校長唔只關心小朋友,連對家長們都十分體貼我細仔今年最後一年喇(K3)真係好唔捨得
仲記得大仔畢業那年謝師宴我哋感動到死

我仔仔今年9月入讀K1

‹ 上一主題|下一主題