用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 MOS THINK有OFFER的請進!!
樓主: hyde1111
go

MOS THINK有OFFER的請進!! [複製鏈接]

回覆:MOS THINK有OFFER的請進!!

我仲係心大心細!最後 Think 同康傑都交咗留位費!

我都放棄咗康傑同綠茵,揀咗朗思!

回覆:myemmie 的帖子

哈哈咁我啲做同學仔啦!你是am or pm?

綠茵同朗思都收左PM班,2間都會照比留位費,因為我仲有2間未知收唔收,又有2間未in , 不過如果唔好彩心儀唔收,我諗我多數會簡返think

引用:哈哈咁我啲做同學仔啦!你是am+or+pm? +

原帖由 hyde1111 於 12-11-25 發表
哈哈咁我啲做同學仔啦!你是am or pm?
Am class呀!

引用:Quote:原帖由+hyde1111+於+12-11-25+發表哈

原帖由 myemmie 於 12-11-26 發表
Am class呀!
同學仔mami你好!我都是am, 3月bb !

回覆:hyde1111 的帖子

Hello~~我個係四月B!
好期待見到大家!

阿女讀緊pn,撞正個班主任麻麻,原本都諗住k1轉
但自從佢10月開始上普通話同英文班,見佢開始好鐘意返學,話老師好錫佢,又學左好多生字!更加主動跟姐姐用英文交流(之前沒有的)
校舍雖然細,但佢地小班敎學,又會巧妙掉動活動室!阿女話我知佢地最近響電腦室見到雞仔孚化過程,同揸牛奶過程!好似好開心咁!
又認識一啲高班同學,見到平時講野頭腦靈活,又可以用2文3語讀一大篇課文出來!語文程度應該唔錯!

sof_mama 發表於 12-12-7 08:13
阿女讀緊pn,撞正個班主任麻麻,原本都諗住k1轉
但自從佢10月開始上普通話同英文班,見佢開始好鐘意返學,話 ...

謝謝SOF MAMA的意見!不過班主任是如何麻麻?可以分享一下嗎?

阿女比較多要求,做唔到佢地心目中設定既'乖孩子',每次見親班主任都係投訴我個女上堂幾唔專心,有幾唔合作之類,但阿女好果方面又唔見佢提下(或者發現唔到)

回復 hyde1111 的帖子

阿女比較多要求,做唔到佢地心目中設定既'乖孩子',每次見親班主任都係投訴我個女上堂幾唔專心,有幾唔合作之類,但阿女好果方面又唔見佢提下(或者發現唔到)

這樣聽來這位班主任真的麻麻喔....叫什麼名子~讓我留意一下~因為我個仔都係要求多個d類型...

回復 sof_mama 的帖子

Sof mama, 你說n班都有普通話課程呀!那一天有多少英語時間及多少普通話時間?
可以分享一下你覺得女女語言學習方面的成果嗎?  謝謝!!

Sof mama, 多謝你既分享呀, 就你所見, 小朋友英文OK 嗎?
因為THINK 既PN 英文& PTH 時間較少, 唔知到讀完PN 佢能對答無問題嗎?
啱啱睇完BOXHILL個邊個POST, 佢話佢讀完PN IN SC 全英對答無問題.........

回復 steveppc 的帖子

佢目前只係上左幾個月,始終屋企無同佢講開英文佢就唔係對答如流果種,但佢一聽到啲keywords都會俾反應盡量答,一般簡單問題就可以答到
PTH佢既進度都唔錯,開始唱歌,生字同簡單造句
‹ 上一主題|下一主題