用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 MOS THINK有OFFER的請進!!
樓主: hyde1111
go

MOS THINK有OFFER的請進!! [複製鏈接]

有PM OFFER....點都會留左位先........但GF得WAITING...如果GF收,我應該會轉......因為學費平D!

坦白講...
康傑一定係最深最谷既一間,上小學絕對無問題......
GF都深深地,功課一定有,但活動教學...
THINK我覺得係一間HAPPY SCHOOL.....同埋係行IB....如果要上LOCAL小學可能有D慘.....

我自己諗住俾阿仔讀一年N...K1轉去孫方中.....上小學讀英普直資.....
如果到時收入再好D....直頭俾佢讀INTERNATIONAL SCHOOL.....

回覆:MOS THINK有OFFER的請進!!

有Am offer ar^^

pm offer too dont know  MOS THINK is good or not

I am PM offer, 我個friend個囡PN讀think,之後轉左去ESF,因為佢地話K1開始會好谷 (好似唔知一日定一星期有十樣功課),佢地唔鐘意,佢地鐘意IB。

不過我都唔諗得咁多,因為in GF、嘉德麗、Think幾間,只有think收,其他waiting

今日未收到信時打去問,佢地話over 300人爭一個pn位。

不過以報名的感覺來講,think係最多人排 (9點到要排到十一二點),然後嘉德麗(9點到排幾個字),最後GF (十點幾到唔洗排慢慢填完交都後第80份表以下)

所以我真係唔知那間好的。

bemystar  over 300人爭一個pn位? 咁誇張? 有媽咪話 think 上下午班加埋得84個位, 咁咪有成25,200 applicants ?  發表於 12-11-14 00:56

pm offer too. "over 300人爭一個pn位" 好難以至信, 會唔會係30人爭一位呢?

佢哋nursery AM and PM各4班,每班12人,係咪30人唔係300人爭offer呀?

回覆:heyaheya 的帖子

即係PN班有大約96人,如果30人爭一個位,咁計落咪成2880人交表讀PN班!
咁多人報,點解又咁多人話佢唔好呢?

300 多人爭 96 個位?

我個女而家响THINK讀緊PN, 當年都係從綠茵及think二選一,最後揀左think, 因為相對佢小班教學d. 亞女返學好開心,講野,認知等各方面進步好多好多. pn都有普通話,英文堂,亞女又真係學到d.
老師好有愛心,尤其最初8月返適應班時,幾乎每日都有電話俾我講返亞女當日情況. 老師仲好快了解到亞女的性格. 出席學校活動時,好多老師都叫得出亞女個名,又走過來撩佢玩,所以我真係唔認為老師冇愛心,冇耐性.
雖然校舍真係細左d,但係對小朋友來講,已經足夠佢地活動.
以我角度睇,我好滿意.

回覆:zchow 的帖子

聽你咁講,我相信我冇揀錯!

其實interview 嗰日,老師都好nice ,有主動同我傾計,响課室又有同我個仔玩。
雖然話細,但感覺好光猛,空氣流通d,而且厠所都好清潔。
相反,GF就好似好陰咁,個厠所都好似好細同黑。
其實空氣流通同環境衞生都好重要,我都唔想BB成日病。

收80多位小朋友,上下午各4班.大約3-400位報名

回復 myemmie 的帖子

我都係咁諗呀

係3xx人爭96個位呀~~~

zchow 發表於 12-11-14 13:10
我個女而家响THINK讀緊PN, 當年都係從綠茵及think二選一,最後揀左think, 因為相對佢小班教學d. 亞女返學好 ...
你阿女讀緊,咁想問下佢應該唔係行 IB吧?? 應該都可以涵接主流小學卦???

回覆:THSo 的帖子

charlesleung888 發表於 12-11-14 17:14
"300幾人爭"係邊度聴到㗎?派表當日9點鐘巳有300幾人排隊,斷估唔止啩?
我8:40去到,排8x,一路排到10:10左右見到後面150人左右之嘛,仲有d係兩個家長一齊排交一張表,所以話300幾人申請我信架!

回覆:THSo 的帖子

Sorry應該係250人左右(我mix左第二間).後面排到天橋去到福安屈返轉頭半條橋,9點個陣.不過可能有爸爸媽媽一齊去嘅,咁計法就150-100個排緊隊.

回覆:Chu_bb 的帖子

hehe,我講錯 ,係300人以上爭80個位

不過呢間係唯一一間我見到有外國人交表的學校。

‹ 上一主題|下一主題