用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問: 九龍塘迦南&九龍塘方方, 你地會點揀? ...
go

想問: 九龍塘迦南&九龍塘方方, 你地會點揀? [複製鏈接]

想問: 九龍塘迦南&九龍塘方方, 你地會點揀?

1) 學術水平
2) 環境
3) 邊一間係小班教學

0    0    0    0

I WANT TO KNOW TOO..

有冇好心媽媽可以指教一下??

迦南學術都唔淺架, 仲記得亞女 k1 下學期同佢去小學開放日玩遊戲, 玩完後老師以為佢係 k2, 知道係 k1 後, 就話佢以 k1 來說叫識好多字.  我女冇出外上其他英文班數學班, 而家小一都樣樣搞得掂.

迦南環境當然算大啦, 有前花園後花園, 戶外活動空間好足夠呀. 師生比例大約 1:13.

方方就唔知, 從來冇研究呢間.

回復 chanwendy 的帖子

難入嗎?可唔可以早啲交表?會多數升邊啲小學?

感謝你既回覆..

其實我只係IN左呢2間.. 但未出result..
其實我好想知下邊度有得睇下佢地既派位情況..

迦南 N1 有 460 個位 (上年係呢個數, 我估今年差不多), 收唔收都係取決於表現, 好多六七月的都可以第一輪即收.  派位跟住址, 比你知佢派位情況又如何?

其實我係想知迦南同方方既派位情況, 想比較一下

我喜歡迦南多D, 起碼個校舍大D, 開揚D, 開心D  

moniquecheung 發表於 12-11-13 17:33

其實我係想知迦南同方方既派位情況, 想比較一下

派位情況可以比較甚麼?  兩校學生住邊區多啲?  仍然唔係好明家長要研究派位 (一個講住址講運氣的遊戲)有咩用意.
‹ 上一主題|下一主題