用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kornhill PN interview on Nov17
樓主: sobmama
go

Kornhill PN interview on Nov17 [複製鏈接]

引用:回復+yame+的帖子 唔好意思,+仲有多少少野

原帖由 sobmama 於 12-11-22 發表
回復 yame 的帖子

唔好意思, 仲有多少少野問... 想知道n係咪直升k1? 要唔要再interview架...?? thanks~~~ ...
N1 has priority to take the K1 seat. The school will ask you to pay some fee in advance to hold the seat. No interview is needed.

sobmama  thanks~~~~~~~  發表於 12-11-23 14:12

同一個名校幼稚園老師傾過,佢話家長其實唔會最清楚自己小朋友IN得好唔好,因為老師坐的位置先係最清楚比較到邊個小朋友好D,同埋IN的老師通常都好多經驗,幾下動作都大約知道個小朋友係咪適合。再加埋老師睇埋陪同家長的表情反應等等,所以我地做家長其實真係估唔到邊間收。

回覆:Kornhill PN interview on Nov17

你們會唔會交留位費呀?我下星期交!大家有機會做同學仔

回覆:kwokbobo 的帖子

請問重有冇人未收到信未?我都未,唔知要不要星期一打電話去學校問一問?

gofree 發表於 12-11-24 22:56
請問重有冇人未收到信未?我都未,唔知要不要星期一打電話去學校問一問?

...

我記得佢interview那天個板寫住係23 dec前會收到通知

回覆:kwokbobo 的帖子

謝謝提醒,我在想是否郵寄遲了,睇來都是打電話去學校問下。不過我kid都in 得唔好,我都打定輸數了。

ejk 發表於 12-11-24 18:53
你們會唔會交留位費呀?我下星期交!大家有機會做同學仔

nice to meet u... 我囡囡都係pm offer, 上星期交左留位費啦, 因為希望可以轉am class, 如果轉唔成大家就同班了...  

回覆:sobmama 的帖子

我都申請轉am班呀!希望大家成功啦!一齊做am同學仔

sobmama    發表於 12-11-26 10:22

昨日學校好有心打比我提我要交留位費, 我告訴她放棄OFFER, 希望想轉AM 班既媽咪盡快收到好消息LA

sobmama  THANKS~~~~~~   發表於 12-12-3 10:15
‹ 上一主題|下一主題