用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Kornhill PN interview on Nov17
樓主: sobmama
go

Kornhill PN interview on Nov17 [複製鏈接]

哦~~原來你們有番佢playgroup, 我都正打算同佢join~~

咁請問仲有無其他人收到offer??都係join playgroup架, 有無d無join而又收到offer架??

回覆:Kornhill PN interview on Nov17

我都收到offer , 都係pm,想請教大家這學校好嗎? 同有無中文學?因在網上較小人討論! 唔該!

ejk 發表於 12-11-21 10:41
我都收到offer , 都係pm,想請教大家這學校好嗎? 同有無中文學?因在網上較小人討論! 唔該!

...

你係咪都有join playgroup架, 我未收到 :"(

回復 ejk 的帖子

其實我對呢間學校認識不深, 但因為近, 加上c6好喜歡佢既環境, 同埋全英文, 所以報... 我囡囡同時返番kornhill同上康維記既pg, 個人喜歡後者多d, 但c6就喜歡前者多d, 維記出年3月先至interview, 所以而家有呢間offer真係好開心, 個人定好多, 雖然報左10間but只係得幾間係心水... 而家最希望可以轉到am class...
ejk, 係可以睇睇yame響呢度之前既post, 佢都有講好多呢間學校, 真係唔該晒....
仲有, 我朋友既朋友囝囝都響呢度讀緊k3, 佢話好好, highly recommend... 佢覺得呢度d 英文v gd喎... 入到既小學都唔錯...

回復 kwokbobo 的帖子

你小朋友夠16m未呀? 佢地要夠16m先至收, 我囡囡都係今個月開始上, 其實佢只係上1hr15mins, 因為唔想佢只係留響屋企對住姐姐同女麻女麻 (去公園都唔可以去成日嘛), 所以報d weekday class, 有老師+同學仔同佢玩下... 我鍾意佢係全英文囉....

sobmama 發表於 12-11-21 11:07

你小朋友夠16m未呀? 佢地要夠16m先至收, 我囡囡都係今個月開始上, 其實佢只係上1hr1 ...

夠了, 我bb 18個月, 佢依家都番緊維記, 我想同佢報多一間

ic... 又係上康? 我囡囡返緊wed+fri呀, 多多指教....
kornhill 得tue+thur, or sat 架咋...

sobmama 發表於 12-11-21 11:33

ic... 又係上康? 我囡囡返緊wed+fri呀, 多多指教....

我都係呀

咁啱?? 我囡囡上1500-1700, 11月先收, 1st class我同佢上架...

回復 yame 的帖子

終於收到pm offer啦... 好開心... 好多謝你一直既回覆, 令我了解間學校多d...
我想問多少少... 你有無同囝囝 join cantonese class? if yes, 係咪12-1pm自己帶lunch???
同埋我見佢寫k1-3都係上0900-1200, 咁即係no pm class?? 但我同囡囡上pg時(1530-1645)記得見到有學生上堂, 仲睇住佢地放學既....
many thanks~~~~

回覆:kwokbobo 的帖子

我有apply 佢地Pg, 但就冇上!

回覆:sobmama 的帖子

唔該sobmama !! :)

我都收到AM OFFER,好開心。之前有上過呢間學校兩個月PG,好好玩,老師好有愛心。以我所知,PN係無廣東話堂,廣東話係K先有得上。PN有上下晝班,K只有上晝班,但放學後可自由參加廣東話班或者其他活動。
你地諗住一路讀上去,定係K會考番LOCAL SCHOOL?

回覆:Kornhill PN interview on Nov17

如果小朋友讀local 小學,讀kornhill 函接到嗎?唔該!

kwokbobo 的帖子

我都收到offer,我下午in冇返pg, 我冇去,老公話阿女果回表現好差,唔明㸃解收喎?我地等緊rsh同蘇浙,返而我覺得呢兩間阿女in得好好,有問必答,希望有啦!rsh今個week出result,如果有呢間我唔交錢啦。

LEUNG2858  我囡囡都有問必答, 有指示必做, 希望rsh 同蘇浙有offer la.....  發表於 12-11-21 14:05

回復 myliemama 的帖子

如果無間更好既k, 我會繼續讀, 聽講上到k2有一半去int'l school, 另一半就升k3, 跟住去local primary, 好唔好我都唔知, 只係聽朋友既朋友講, 同埋bk既mami, 我同c6鍾意係因為佢全英, 而且環境好....

回復 jenjenny 的帖子

你係am/pm offer呀?? 我都有報kcs, but太多人考啦, 唔太有信心, 雖然囡囡果日表現ok, but 好奇怪架, 呢間同另一間有offer既我個囡都表現好差, 我都打定輸數, but點知就收, 反而另一間表現好好既就得waiting, 真係唔知d學校點收生架....

回復 ejk 的帖子

聽bk既mami講上到k2有一半去int'l school, 另一半就升k3, 跟住去local primary....

回覆:sobmama 的帖子

唔該你!:)

‹ 上一主題|下一主題