用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 真心請教游泳進度
樓主: monsterparentss
go

真心請教游泳進度 [複製鏈接]

想問下, 私人教, 1:2-3, 其實average每堂大概幾錢呢??

我想請教, 一般其中一式要游成點, 教練才會開始教第二種式?

回復 Yanamami 的帖子

10堂就識勉強識3式(不用板) --

學得好快o窩!

回覆:monsterparentss 的帖子

我自己教游水嘅,平心而論,點都係私人好啲,進度會快,因為個教練只係需要對住一個番學生,如果泳會遇到嘅問題係班小朋友大家程度不一,又或者是但一個怕水又要花時間去幫佢,咁每個學生分到嘅時間真係唔多,同埋其實真係唔好停,因為小朋友真係會唔記得,到你學番又要重新pick up過,所以呢度又用左啲時間,你可以先揾私人打好基礎,學左自背蛙就轉番會咁就好

monsterparentss  其實我都唔想佢停,但輪住等真係好凍,或者等佢學識咗,之後操水不停游會好啲。唔該晒! ^^  發表於 12-11-14 23:10

小朋友6歲幾,一樣之前學游水學左3年幾,跟SCxx group class,冬天停,搞到佢仍然怕水怕到爆……仲要3年一隻泳式都學吳到……學蛙式先,但完全配合唔到少少……結果轉左私人女教練1:1(主要係佢怕水,唔想阻人進度,所以選擇單一個學,同埋驚佢多個人係隔離會唔專心掛住玩),但因為小朋友身體麻麻,所以上年照舊冬天停左,今年夏天上番完全記得返哂~而家就算冬天想停小朋友自己都話想繼續游,對我黎講小朋友雖然好似一季一隻泳式,但個教練真係好比心機同埋捉到我小朋友個心理,令佢可以好放膽游,令我好滿意,表哥都跟呢個教練游,學得勁快,已經操緊比賽嘅速度轉池動作~所以都係覺得私人會好d,有家長試過介紹仲更加好

請問一般私人 1:1 OR 1:2 要幾多 $  ?幾多歲開始學最好?

學咗咁耐都未得, 現在唯有揾私人快快搞掂, 否則怕小朋友會驚咗水。 而且最好冬天唔好停。(特別凍的天氣先比佢停1-2次)

回復 clara1477 的帖子

一星期一堂, 還是一星幾多堂?

回復 Mbaby 的帖子

Once a week!  阿女鍾意比較, 所以有小朋友同佢一齊學(1對3 至4), 有竸爭, 學得快D.

回復 monsterparentss 的帖子

7月時, 我個仔6歲幾, 開始跟呢個教練學游水, 依家已經可以唔要板, 游自由式

教練一對3, 我已經好滿意阿仔既進度, 我唔要佢好叻, 只要識游就ok!

我覺得想快d學識同埋姿勢執返好, 私人教練一定比泳會好!

monsterparentss  所以游完呢季泳會,會俾佢停一停,到春季再搵私人教練喇! 唔該晒!   發表於 12-11-14 23:05

回覆:aeiou_drm 的帖子

起碼要小朋友自己喺大池游到一個堂先可以學到第二種,一來可以增強小朋友自己,俾佢覺得自己游到,二來上堂安排可以一半游,一半學野,咁會無咁悶

回覆:lukimama 的帖子

一對一基本都500一個鐘

引用:一對一基本都500一個鐘 +

原帖由 stchiubb 於 12-11-17 發表
一對一基本都500一個鐘
我女的泳隊主教練都係收300一個鐘,500以乎太貴了。

回覆:vickychmama 的帖子

咁睇下經驗而定,摩理同九龍公園教開,行內出名嘅起碼500呀

回覆:真心請教游泳進度

阿女教練教開九公,是泳隊主教練,有十多年教水經驗。以前在南X會任教。阿女泳會總教練,香港奧運代表歐凱X的師父,都係收700一個鈡。咁你收500,唔知你有幾多年經驗,教過那個泳會呢?

回覆:vickychmama 的帖子

唔係要有料、有經驗、出名先可以收咁貴,如果妳喺俱樂部見過嗰啲教練,收$1000個鐘嗰啲大有人在,事乎妳畀唔畀得起?

引用:我女係單對單,本想去yxxx學,計過條數,私

回覆:真心請教游泳進度

私人教練除名氣,經驗,對小朋友最重要有耐性。

回覆:apsm 的帖子

At least 300/hr

‹ 上一主題|下一主題