用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 蘇浙今日in幾耐?
go

蘇浙今日in幾耐? [複製鏈接]

有無家長可以分享下今日嘅interview? Thanks~~

5    0    0    0

回覆:蘇浙今日in幾耐?

Pn or K1

12點10準時到,即刻被叫係課室外等面試,我係net teacher in,in左唔够10分鐘,全程30分鐘搞掂

回覆:elysion 的帖子

PN

回覆:queenieho0607 的帖子

Thankssss

引用:12點10準時到,即刻被叫係課室外等面試,我

原帖由 queenieho0607 於 12-11-10 發表
12點10準時到,即刻被叫係課室外等面試,我係net teacher in,in左唔够10分鐘,全程30分鐘搞掂

...
我都係in 12:10吖,我係room 107

10mins? 我仔仔眼瞓,咩都唔做in唔夠5mins就送貼紙話finish la真係好唔開心
仔仔15個月未識講嘢,in eng, 老師攞個蘋果同蕉問佢wht is this識鬼答咩:;pppp:

jessiechen  情況一樣....不過我個仔已經19個月, 仲要啲問題平時明明識答, 當時乜都唔講, 吹脹...  發表於 12-11-14 16:13

我係105室,老師問佢咩名,指出eyes, mouth同head, 之後比本書佢睇,問佢d動物, 但我個女掛住玩玩具冇理老師,老師好有耐性同佢睇左好耐,比貼紙佢玩就完啦。

queenieho0607 發表於 12-11-10 17:44
我係105室,老師問佢咩名,指出eyes, mouth同head, 之後比本書佢睇,問佢d動物, 但我個女掛住玩玩具冇理老 ...

好有同感, 老師好有耐性

我RM106,我覺得個老師麻麻,好趕時間咁又要囝囝做左好多動作未做完已經問另一樣,問邊個係蘋果,又比積木叫佢疊高,指公仔眼衣口鼻,又比書要佢打開睇,指邊架係車,又比筆畫畫,送貼紙講BYEBYE,我囝冇望住佢講,佢係咁重覆BYEBYE,要望佢講,唉...

回復 magnusykl 的帖子

咁我真係考得好少野喎,只係問身體部位同睇書~

回覆:queenieho0607 的帖子

請問大家是否老師全用廣東話問問題?例如老師問那樣是"蕉"?會否補說"banana"?

因我教開阿b英文名生字,我怕阿b不慣聽廣東話生字而唔識答呢!

除左蘇浙,一般其它N校是怎問的?謝!

引用:請問大家是否老師全用廣東話問問題?例如老

原帖由 seksekbb 於 12-11-11 發表
請問大家是否老師全用廣東話問問題?例如老師問那樣是"蕉"?會否補說"banana"?

因我教開阿b英文名生字 ...
我個女in 時老師有用廣東話同英文俾指令及問問題,如用英文叫佢俾個杯我、同俾隻匙老師、俾個蘋果我、俾個橙爸爸、俾隻蕉老師、書裡有D咩、收埋本書及俾老師、指返D眼耳口鼻...等,但又有用廣東話叫佢將D積木疊高、畫畫、問張椅上面係咩動物、叫佢揀貼紙、同佢握手....等,佢表現得幾好,老師有讚佢well done

回覆:Yvonne_wai 的帖子

你就好啦,我哋in果個係外籍老師,係只係攞個蘋果同蕉問仔仔wht is this, 仔仔未係好識講嘢答唔到,跟住好快收起就攞本立體書出嚟講故事,仔仔攞手"蚊"佢即講:be careful .....之後仔仔自己攞咗枱面支蠋筆,老師叫佢畫,畫咗兩三下老師就好無耐性咁比貼紙仔仔就咁完。。。覺得衰勁
超級唔開心地離開。
睇到你見個post同我完全唔同更加唔開心,點解我見果個老師會咁㗎

jessiechen  in我個仔個西人都係咁上下, 預咗唔得...唉...灰...  發表於 12-11-14 16:15

引用:你就好啦,我哋in果個係外籍老師,係只係攞

原帖由 tonyccy38 於 12-11-11 發表
你就好啦,我哋in果個係外籍老師,係只係攞個蘋果同蕉問仔仔wht is this, 仔仔未係好識講嘢答唔到,跟住好 ...
你係咪選了英文interview ?所以由外籍老師in,我選了廣東話interview

請問係幾時選用廣東話、國語或英文interview架?thanks

引用:請問係幾時選用廣東話、國語或英文intervie

原帖由 fayefayema 於 12-11-12 發表
請問係幾時選用廣東話、國語或英文interview架?thanks
報名表上有得選面試語言的

引用:請問係幾時選用廣東話、國語或英文intervie

原帖由 fayefayema 於 12-11-12 發表
報名表

想請問in咗嘅媽媽,interview俾幾多位家長入呢?

回復 winisa 的帖子

兩位一齊入都可以~
‹ 上一主題|下一主題