用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇家長去左joyful沙田open day?
樓主: Pmother
go

有冇家長去左joyful沙田open day? [複製鏈接]

回覆:lulub612 的帖子

同你一樣,無帶小朋友去,都係無人理我,搵個"所謂"老師問野!好hea!一句講矖,慳返$30!

回覆:babyboxoftoys 的帖子

omg! I waste app fee. I wont go for interview

回復 KarenKKK 的帖子

oh!如果佢地真係show their best,那就太恐怖了,只係幾套不同工作的costumes,幾個外國老師就係佢地既吸引之處。那些外國老師也不見得很好,如果大家有去open day就會見到有個男外藉老師在做火山實驗,但全程不發一言,沒有向小朋友或家長說他在做甚麼,普通話室就播我家中都有的兒歌vcd唱歌真的係我見過最差的open day

引用:回復+BearBearMummy+的帖子 4.9+ar,+VOC+c

原帖由 babyboxoftoys 於 12-11-12 發表
回復 BearBearMummy 的帖子

4.9 ar, VOC can stay 10 yrs, so i will not go the interview lu, give up ...
咁勁既你有個錶添!

我星期六都有帶埋阿囡去, 感覺就係啲老師冇咩愛心. 我個囡係學校跌低咗三次但啲老師好似睇唔到咁; 其中一次仲係因為'click"到兩位正在傾談中的老師ge腳而跌低但嗰兩個老師完全冇反應繼續傾計......

BearBearMummy  0甘都得??  發表於 12-11-13 20:55

引用:我星期六都有帶埋阿囡去,+感覺就係啲老師冇

原帖由 Chansquirrel 於 12-11-13 發表
我星期六都有帶埋阿囡去, 感覺就係啲老師冇咩愛心. 我個囡係學校跌低咗三次但啲老師好似睇唔到咁; 其中一次 ...
可怒也~~

回覆:有冇家長去左joyful沙田open day

but 佢地D學費都好甘$$$wor:;pppp:

放棄左lu

收到interview信, 參考學費hk$4800同website個價唔同

引用:收到interview信,+參考學費hk$4800同websit

原帖由 Joannelinco 於 12-11-27 發表
該帖被管理員或版主屏蔽,或作者被禁止/刪除
學費好貴。
我問過校長,50%英文,50%普通話教學。
我見open day, 多數係細B.

Joannelinco 發表於 12-11-27 10:26
收到interview信, 參考學費hk$4800同website個價唔同

我都覺得學費太貴了,即使荃灣都係新校,
沒有太多口碑,我都卻步了....

mc_pigpig 發表於 12-11-27 13:22
我都覺得學費太貴了,即使荃灣都係新校,
沒有太多口碑,我都卻步了....
...
你bb有offer未?

我上次見到一個掛住"principal"牌的女人, 我估佢應該係校長, 我問佢學校的課程的問題, 但佢自己都唔係好清楚, 然后叫我去問另一個女人(掛住"supervisor"牌), 仲話果個係佢老細, 我當堂o曬咀.....唉, 連校長都可以咁, 何況老師呢. 至於其他老師, 只能用"皮笑肉不笑"來形容, 响廁所附近d呀姐又hea又黑面. 所以我連$30都揀番.

jennifercheungl 發表於 12-11-28 13:33
我上次見到一個掛住"principal"牌的女人, 我估佢應該係校長, 我問佢學校的課程的問題, 但佢自己都唔係好清 ...
Was that supervisor a Chinese lady?  I talked to her on open day.  Seems not a HK born but Mainland lady.  She smiled all the time but her answers were not convincing.
‹ 上一主題|下一主題