用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 去完York 簡介會
樓主: leesiubai
go

去完York 簡介會 [複製鏈接]

回覆:redchow1111 的帖子

redchow1111 發表於 12-11-11 20:41
老實講一向都知道york係一間商業教育機構,其實校長係比較長氣講佢同個仔,佢亦講到明佢教出來嘅小朋友係英 ...

其實都不止學習環境同埋教學法,因我個囡今年9月in K1個陣時,個個NET都好好笑容架,個個都同我個囡逗笑(兩個係面試NET,一個係樓梯遇到嘅NET),氣氛好輕松。如果老師日日上堂都如此,那我還要buy 呢間學校老師有愛心lor

回覆:luckyveronique 的帖子

引用:好嘅2個鐘都夠,唔好嘅10個鐘都無用 +

原帖由 Vlone778 於 12-11-11 發表
好嘅2個鐘都夠,唔好嘅10個鐘都無用

引用:Quote:原帖由+david1709+於+12-11-11+發表

原帖由 cloudwingwing 於 12-11-11 發表
下午班返全日係$4960
Yes ! Now is $4580

回覆:Chocolatefree 的帖子

想問下 interview時係用 英文 / 廣東話架?

我英文麻麻地,老公又係, 但想個仔可以讀英文環境好d既學校, 怕我地英文唔好,,影響到佢囉~

回復 jsmanhim 的帖子

校長話係廣東話IN, 除非事前特別REQUEST 英文

我去完個簡介會都有少少對呢間YORK 改左觀, 無之前覺得咁牟利, 收左錢都係俾多D資源小朋友.

但係得2個鐘既班, 又真係令人好費解, 如果佢覺得2個鐘係夠既, 又點解下午有3個鐘既班呢?

我事後有問MISS, 佢地話K1會正常番, 唔會係2個鐘. 如果係真既, 咁又好似易接受D, 第一年小朋友仲細, 番2個鐘都可能夠既 ... ... ....

1516中, 唔知簡下午好定上午好 (填果張表, 收唔收係另一件事)

回覆:BALL_B116 的帖子

Hi, excuse me, can u pm me this photo? I cannot see clearly of the fees... As I want to plan ahead before I go seminar! I quite eager to have my son in York!!!:)

回覆:VeryB 的帖子

但係am 班冇校車, 真係幾頭痛

回覆:hehawendy 的帖子

回覆:hehawendy 的帖子

其實am 冇校車, 可唔可以自組架? 校車隊,,應該唔難?
但如果得2個鐘,就真係唔好好, 因為又要搭校車,又返2個鐘又走, 搭車來回都1個鐘啦~
俾我揀都會揀 3個鐘班~

回覆:jsmanhim 的帖子

我聽老師說唔係因為冇校車,而係返得2個鐘好難安排。下午班會如常有校車

回覆:BALL_B116 的帖子

Yes please! [email protected]

wonderland07 發表於 12-11-12 15:49
我聽老師說唔係因為冇校車,而係返得2個鐘好難安排。下午班會如常有校車

...

o甘學校自己都知好難安排

回覆:david1709 的帖子

上午一至五係$4200
下午一至五$4960

回覆:luckyveronique 的帖子

我個仔依家返緊York .可能因為係大仔,所以學到好多嘢,老師用咗好多生動的方法上課,回家懂得做一次給我看。我個人認為有人覺得佢commercial ,但佢教到小朋友便無問題。我認為小朋友在York 好開心又學到嘢,所以媽媽們不用擔心啊

回覆:mobimobi 的帖子

下午仲貴?

‹ 上一主題|下一主題