用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in完民生,眞係好多人!
樓主: wing5market
go

in完民生,眞係好多人!   [複製鏈接]

回覆:in完民生,眞係好多人!

玩玩具時家長坐隔離定坐後面?

Babycheriehk 發表於 12-11-10 13:03
你小朋友好叻,其實唔係好多小朋友識哂A-Z,1-10,所以民生用呢個方法揀D小朋友,咁你小朋友應該好大機會 ...
如果佢5睇家底可能機會大...就係太多話做都晒5收

我仔見的係用廣東話,入到房見到老師張枱有英文字母,老師未問佢阿仔已經自己邊讀邊玩砌字母, 不過阿仔冇耐性,砌砌下又走開,真係好唔規炬。仲有問佢手上隻貓玩具係咩顏色時本來用中文問,但我仔聽英文好少少,老師轉用英文問佢,不過阿仔玩野,答佢係cat。其實面試問的唔係難,不過真係唔知會以咩為收生準則。所以都係隨緣喇。

我玩玩具間房老師冇問問題,但玩左好耐約15 mins,我報英粵都係net in, 佢問左我問題,但問我個陣我都嚇一嚇,因為冇諗住會問我

我都有被問問題呀 (兩題),如果抽正Net  In 家長都要用英文答。亞囡就被問無數咁多題,好似傾偈咁

想問係幾時知係net in定粵語in?定一個家長入左房先知?

想問下小朋友要唔要答好多問題 定指就得?

問題吾多, 應該好多人都答到唒問題,講真而家2歲識1-10,A-Z,好普遍,我估答到全中的一定超過1/4人,至於家長問題,好似個個吾同,我聽有啲人被問三條,我自己被問一條,吾知收生標準,可能係睇眼緣,和家庭背景多

請問net會問家長咩問題?同net會問小朋友咩呢?因我同呀b都係緊張大師,呀b in 咗4間,4間都係臨in 先要v v,雖我唔抱希望會收,但求好好睇睇完成!謝謝!

請問幾時會知結果?

我係105房!入去有4張枱!見到一個係鬼!好似係隨佢派邊張,我咁啱係廣東話年輕老師!有問我問題,都佔一半時間!之前響間房玩玩具,我見好似有mark分!因為佢有過嚟話睇唔到我個仔嘅label!我覺得係老師叫我地一齊砌個盒時睇下小朋友有無幫手,小肌肉發展如何,因為要穿鱦!但無過嚟問問題!

同埋小朋友係做task多,只係問下叫乜名!

回覆:Jazzybaby 的帖子

12月八日

引用:我係105房!入去有4張枱!見到一個係鬼!好

原帖由 smile_w99 於 12-11-10 發表
我係105房!入去有4張枱!見到一個係鬼!好似係隨佢派邊張,我咁啱係廣東話年輕老師!有問我問題,都佔一半 ...
係咩?
,我嗰間叫家長砌盒喎,無話要小朋友幫

我in 2:00, 1:40已到,在校門口排隊,好曬,好彩老公有嚟,我排住隊,佢就抱咗囝囝去對面馬路樹蔭等
入課室先是每枱四人玩玩具,之後老師派咗每家長+小朋友一個未拆的七巧板+未摺的盒,然後叫家長摺和小朋友將板放進去。我見老師有mark分
之後去另一課室,四張面試枱,我係由net in;都係啲簡單指令,如比x色玩具老師,囝囝唔識聽,我唯有替佢翻譯=(
Net 又問我平時同佢有咩做、如果小朋友曳會點處理等
離開學校時約2:25。安排順𣈱

我都冇,老師冇叫砌盒

回復 sbux 的帖子

我囝囝啲問題,來來去去都是枱上的物件乍,好快走得,冇問期他野

引用:回復+sbux+的帖子 我囝囝啲問題,來來去去

原帖由 cclemon2009 於 12-11-10 發表
回復 sbux 的帖子

我囝囝啲問題,來來去去都是枱上的物件乍,好快走得,冇問期他野 ...
亞囡心情好有問有答,所以可能講多咗

回復 sbux 的帖子

係叫家長砌盒,跟住小朋友幫手放七巧板入去,再穿番條繩!我覺得老師有留意小朋友有無幫手!

死啦,我地無砌個盒,老公同佢拎左啲七巧板出黎玩 ,叫佢自己放返唒入個木盒度

‹ 上一主題|下一主題