用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in完民生,眞係好多人!
樓主: wing5market
go

in完民生,眞係好多人!   [複製鏈接]

回復 Mares 的帖子

我英CANONESE 無問. 不過另一個朋友佢英CHINESE 就有問.係NET 問

我英粵,問小朋友問題吾算多,好快答完,老師有問我問題

咁即係individual interview?  我報英普, 千祁唔好來個普通話老師, 若仲要我成group人面前講普通話, 我怕我肉酸嫂...

回復 yslgirl 的帖子

咁點解報英普呢?...唔怕小朋友都肉酸?

我英粵..group in應該有比分...老師會過來問小朋友咩名...砌咩...咩色...
抽中鬼婆...only問個仔...無問我...好彩
有abc 數字板...都係指住要佢讀...問名...問色...問邊個來...

其實我交表時兩班都剔晒, 但爸爸交form時知道只可選一種, 佢選了英普.  我以為at least會有英同普各一半, 唔知有機會全普.  其實我小朋友語言發展幾好, 英粵都掌握到, 我就係唔識普通話, 覺得佢可以handle到多一種語言又覺得普通話重要所以便報英普.

我IN 完之後. 覺得佢地完全放晒係學習上邊. 無咩係小朋友的其他方面.

ce366 發表於 12-11-10 12:12
我IN 完之後. 覺得佢地完全放晒係學習上邊. 無咩係小朋友的其他方面.
應該係未入學就應該識晒a~z 1-10 color...對小b來講會不會太難?我仔中b有返n...一早就識晒...但會對未返學果d小朋友來講會好難

bearwhat 發表於 12-11-10 12:08
我英粵..group in應該有比分...老師會過來問小朋友咩名...砌咩...咩色...
抽中鬼婆...only問個仔...無問我. ...

咁group in完是否還有individual 呢?  只可以一個家長入課室定只可一個家長入學校呢?  如果係後者, 咁may be可以駕車去, 反正爸爸無得入, 泊唔到車都唔緊要.

bearwhat 發表於 12-11-10 12:15
應該係未入學就應該識晒a~z 1-10 color...對小b來講會不會太難?我仔中b有返n...一早就識晒...但會對未返學 ...

我一向無迫我仔仔認字.. 因為我覺得佢地學生活上的野係合多一點.. 佢唔識字母. >< 所以一定唔會收..

我見上年有問家長你點睇怪獸家長, 唉, 呢d唔係咁一般既問題幾難答.

yslgirl 發表於 12-11-10 12:16
咁group in完是否還有individual 呢?  只可以一個家長入課室定只可一個家長入學校呢?  如果係後者, 咁may  ...
5知有無位泊車...只可以一個家長入校...另1個係後門等...

回覆:in完民生,眞係好多人!

請問有無問家長問題?我病左!

謝謝, 老公實好開心, 唔洗佢入去

LWL1212 發表於 12-11-10 12:20
請問有無問家長問題?我病左!
有家長有問...但我個鬼婆無問...5知會不會小朋友5肯開口...老師會問?定係有意收先問....

回覆:bearwhat 的帖子

多謝你回覆。

唔知有無英普班的小朋友in了, 有否普通話老師in呢?  若果普通話老師都拿住d abc問, 咪好攪笑?

bearwhat 發表於 12-11-10 12:08
抽中鬼婆...only問個仔...無問我. ...
之前第一間房等已叫Group in?? 無人黎問我野喎
我又係Net 全英,問名,Abc, 抽數字

pisontam 發表於 12-11-10 12:28
之前第一間房等已叫Group in?? 無人黎問我野喎
我又係Net 全英,問名,Abc, 抽數字
...
我見每個小朋友老師都問1次喎....佢有拎住板.同筆...應該係比分丫

咦,咁可能間間房唔同? 我地呢間無黎問問題,玩一陣派禮物後就等叫名去另一間房單對單in.
‹ 上一主題|下一主題