用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in完民生,眞係好多人!
樓主: wing5market
go

in完民生,眞係好多人!   [複製鏈接]

回復 shevachevy 的帖子

我都係一房四枱,但我是最邊一張枱,所以吾曹,

引用:幾千人爭,IN+得好既大有人在,平常心,好似買

原帖由 Lovely_Babybaby 於 12-11-12 發表
幾千人爭,IN 得好既大有人在,
平常心,好似買六合彩,
都預左唔中先

玩玩具應該都有比分,老師叫我囝個名,
話小朋友執埋D玩具入另一間房,
我叫阿囝放番入個籃,阿囝做完,
我見老師即MARK 落表度.

跟住老師指字母叫我仔答,我仔答左幾個,
跟住老師就MARK 野,叫我指黎問佢.
問問下老師又再指多幾個,都問左十幾個.
數字就抽黎問,好似1-10全部都問晒,
跟住就問顏色.
心想,如果個小朋友未學字母,咪企左黎度

LWL1212 發表於 12-11-11 17:59
甘又係,4000份forms, 有一半人達標,都要睇2000份!吾通真係每份睇?

...
其實以我所知,校長真係會逐份睇架!唔係講笑!

引用:Quote:LWL1212+發表於+12-11-11+17:59+甘又

原帖由 v_vcsl 於 12-11-12 發表
其實以我所知,校長真係會逐份睇架!唔係講笑!
你從那𥚃得知?thx

v_vcsl  我朋友以前0個度教  發表於 12-11-12 21:59

我都想知, 係咪真架? 係都幾堅.

回覆:in完民生,眞係好多人!

例如招360人,應該會係老師俾曬過關嘅小朋友,校長再睇,冇問題就出信。

引用:玩玩具應該都有比分,老師叫我囝個名,話小朋

原帖由 Lovely_Babybaby 於 12-11-12 發表
玩玩具應該都有比分,老師叫我囝個名,
話小朋友執埋D玩具入另一間房,
我叫阿囝放番入個籃,阿囝做完,
想問字母是大階或細階?

引用:例如招360人,應該會係老師俾曬過關嘅小朋

原帖由 FerreDeng 於 12-11-12 發表
例如招360人,應該會係老師俾曬過關嘅小朋友,校長再睇,冇問題就出信。

...
每一間做法唔同。其實睇幾千份form唔難,只要心裡面有把尺就得,有啲唔駛詳細睇嘅,收生係一間學校最重要嘅事,好多人以為冇可能睇到咁多份form.其實會架!如果淨係interview表現,就唔駛填問卷同咁多家庭背景資料。

引用:Quote:原帖由+FerreDeng+於+12-11-12+發表

原帖由 v_vcsl 於 12-11-13 發表
每一間做法唔同。其實睇幾千份form唔難,只要心裡面有把尺就得,有啲唔駛詳細睇嘅,收生係一間學校最重要嘅 ...
贊成,根本唔需要亦無得猜度,我當係緣分

回復 BBCHANCHAN 的帖子

識哂英文, 數字和顏色只係最低要求,仲要睇下家長回答老師問題表現。連最低要求都達唔到, 真係唔好旨意有機會。

回復 BBCHANCHAN 的帖子

我個仔答唒全部字母,數字和其他問題,但我都覺得無幾會,識答全對的小朋友太普遍,而且我自己答問題做得吾太好

回復 cclemon2009 的帖子

係啦, 我都覺得答到哂既小朋友真係大把, 所以要睇父母表現, 加埋運氣。

回復 dec2010 的帖子

我又覺得答哂唔一定收,唔識答又唔一定唔收! 呢個係上年in PN經驗!
所以隨緣吧!

回覆:in完民生,眞係好多人!

我覺得挑選過程亦會考慮大細b的因素,若果細b答中哂,直

引用:我覺得挑選過程亦會考慮大細b的因素,若果

原帖由 ccdenc 於 12-11-13 發表
我覺得挑選過程亦會考慮大細b的因素,若果細b答中哂,直
可能會加分

回復 summato 的帖子

We have 2 teachers in the 1st room wow!  1 told us how to fix the box & the other teacher observe & take mark!

And just noticed last night that the result annoucement date has been printed on the gift box which is 8 Dec!  So quick?!

識做晒答晒大有人在,
都是隨緣吧
老師沒有問我問題喎.
‹ 上一主題|下一主題