用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in完民生,眞係好多人!
樓主: wing5market
go

in完民生,眞係好多人!   [複製鏈接]

回覆:in完民生,眞係好多人!

原來層數不同in的題目不同,因我朋友在1樓in,佢話在第1間房時已有老師問小朋友好多野,再入第2間房時,無問ABC又無問數字顏色,只要小朋友唱歌和老師問家長野,老師叫我朋友記得要小朋友自己羅住份禮物,因校長喜歡小朋友羅,但我in地下105號房,就同佢不同,好似大家一樣in小朋友ABC,數字,顏色和問家長問題!不知代表層樓不同or大細B分別呢?

我指in 我們的NET鬼仔老師

引用:原來層數不同in的題目不同,因我朋友在1樓in

原帖由 老太太 於 12-11-11 發表
原來層數不同in的題目不同,因我朋友在1樓in,佢話在第1間房時已有老師問小朋友好多野,再入第2間房時,無問ABC ...
我估冇分大細b,係你交表時抽到的時間,因為等時家長傾下計,有1月b,又有剛2歲b。

引用:原來層數不同in的題目不同,因我朋友在1樓in

原來層數不同in的題目不同,因我朋友在1樓in,佢話在第1間房時已有老師問小朋友好多野,再入第2間房時,無問ABC ...
所以家長永遠都估唔到學校用甚麼標準評分

玩玩具0個part,未必係細項比分,可能只係老師概括小朋友有冇同人爭野玩,大小肌肉,或者有冇0的突發事件,例如:喊、唔肯玩、掟玩具等等。

sally2pen 發表於 12-11-10 17:16
我個NET問我有冇問題問他,又介紹他自己,又講我知幾時有消息。係咪有機呢?(妄想中)! 我仔表現不錯,但我自 ...

係,他好nice,親自接送考生進出門口。亦係唯一我見有笑容的老師。

yslgirl  我都係個鬼仔老師, 303房.  我在等候其間, 不停希望係佢in, 因其他是華藉面孔, 好驚抽到普通話in  發表於 12-11-11 09:14

cclemon2009 發表於 12-11-11 08:01
所以家長永遠都估唔到學校用甚麼標準評分
其實莫講話家長唔知,我有朋友以前0係名幼稚園教,佢話佢0地作為老師都唔知,佢0地只係將interview小朋友做到既野寫低,另外再寫低0的特別睇到既野,例如家長特點、眼神、態度等等,跟住一併比校長睇,所以最後決定權係校長,而收生標準都只係校長知。
如果連老師都唔知校長真正想收咩學生,我0地家長就更加唔會知。

v_vcsl 發表於 12-11-11 08:26
其實莫講話家長唔知,我有朋友以前0係名幼稚園教,佢話佢0地作為老師都唔知,佢0地只係將interview小朋友做 ...
所以,只要盡了力,便是了!小朋友能否入讀任何一所幼稚園,也是一種緣份!要個小朋友自己又鍾意間學校,狀態又好,學校又鍾意個小朋友!希望大家既小朋友也能找到一所「合適」的幼稚園!

yantabo 的帖子

贊同!

回覆:老太太 的帖子

我個細b at 二樓

引用:Yantabo,+好利害,用十數分鐘的時間已經可

原帖由 Marco2010 於 12-11-11 發表
Yantabo, 好利害,用十數分鐘的時間已經可以察覺老師有學問但無收養。
可否賜教大家方法如何? ...
嗱........我冇講'冇收養'架,我話收養就.....

回覆:wing5market 的帖子

想請問你都係樓上in,是否都有唱歌仔和問你家長1條問題就完?

引用:想請問你都係樓上in,是否都有唱歌仔和問你

想請問你都係樓上in,是否都有唱歌仔和問你家長1條問題就完?
睇了咁多post後我開始覺得每間房既評分標準可能不同。

引用:Quote:原帖由+老太太+於+12-11-11+發表想請

原帖由 cclemon2009 於 12-11-11 發表
睇了咁多post後我開始覺得每間房既評分標準可能不同。
呢句真

回復 yantabo 的帖子

In 我個仔老師完全無笑容,當佢叫小朋友攞黃色Lego,我個仔右手攞比佢,佢只用眼尾望一下,完全無反應。跟往佢叫我個仔攞綠色,小朋友用左手攞,但右手仍然握著黃色,老師話邊個係綠色。佢伸前左手,老師冷淡說問完一個就擺番啦,你識唔識?個仔o咀望住我。老師實在太累了?

In 我個老師末至於滿臉笑容,但我小朋友每做完一個指示,佢都會講鼓勵的說話:係喎、識喎、啱喎、答多次?(當然我果個吾係條條識)
可能係個別老師

引用:回復+yantabo+的帖子 In+我個仔老師完全無

原帖由 woodstock08 於 12-11-11 發表
回復 yantabo 的帖子

In 我個仔老師完全無笑容,當佢叫小朋友攞黃色Lego,我個仔右手攞比佢,佢只用眼尾望 ...
我諗我同你遇到同一個老師,個老師好唔開心噤,佢成塊ABC板遞比亞囡,然後話"讀啊",亞囡講"ABC"就停低左,然後佢話"繼續啊",亞囡讀晒後,佢又成塊數字板比佢,又話"讀啊"。到最後講句"得喇,走得喇",然後佢自己就起身走左,我就呆左。可能真係見到好疲倦。

引用:Quote:原帖由+woodstock08+於+12-11-11+發

原帖由 kbi 於 12-11-11 發表
我諗我同你遇到同一個老師,個老師好唔開心噤,佢成塊ABC板遞比亞囡,然後話"讀啊",亞囡講"ABC"就停低左 ...
你地in下午呀?

我未in 但好似講到咁差咁嘅

‹ 上一主題|下一主題