用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 in完民生,眞係好多人!
樓主: wing5market
go

in完民生,眞係好多人!   [複製鏈接]

引用:回復+sbux+的帖子 係叫家長砌盒,跟住小朋

原帖由 smile_w99 於 12-11-10 發表
回復 sbux 的帖子

係叫家長砌盒,跟住小朋友幫手放七巧板入去,再穿番條繩!我覺得老師有留意小朋友有無幫 ...
咁你個老師好 specific, 我嗰個講得有D 隨心

我個NET問我有冇問題問他,又介紹他自己,又講我知幾時有消息。係咪有機呢?(妄想中)! 我仔表現不錯,但我自己答得不好, 唔知自己講乜!有D唔開心,好似有負個仔咁。(我仔難得一次咁合作!又乖!前所未有!)

yslgirl  係咪鬼仔?  發表於 12-11-10 23:28

I didn't listen well what the teacher said. I thought she asked us to play the puzzle. And so I played the puzzle with my son only haha.

回覆:in完民生,眞係好多人!

真係好多人,要排到轉彎,好彩都準時開始,唔駛等好耐

We weren't asked to deal with the box so we just played with the toys on the desk and 七巧板. The teacher only came for name checking and said nth in the playroom.
We were interviewed by a NET though we applied for 英粵班. Lucky that we could manage it.
Hope that we can get an offer la!

14:30in英普班K1-305,提前15分鐘開始排隊入學校,只限1個家長帶.第一round,group in,玩玩具,之後老師話送玩具俾小朋友,未摺的盒同包住嘅七色板,老師要求家長摺盒,小朋友放七色板入盒並扣好,應該會計分,我見老師有寫D嘢。第二round,係隔離房門口坐住等,老師要求家長抱住小朋友,講左兩次。好好彩我係普通話老師in,另外兩個係net。(要求小朋友用普通話答)問名;年齡;玩字母板,問字母-mi出再砌返好;問左3個數字,之後倒曬D數字,要求再放返入個盒;問筆同數字的顏色。家長:在家的語言;小朋友如果曳會點做。仔仔除左藍色筆答錯,其他都好好;自己表現都滿意。順其自然啦!大家加油!

回覆:pisontam 的帖子

我係101房in930點,無老師問過野

回覆:FerreDeng 的帖子

唉,覺得阿仔無乜望,101房等in時老師無特別問野,個盒淨係叫我摺好然後將七巧板放入去,再穿條繩,無叫我要阿仔放。入房net in,全英,問仔叫咩名,幾多歲。跟住問佢英文字母,由a問到z,然後再問1-10,跟住老師問我平時同佢有乜活動,然後老師再話我知8/12會有結果公布

聽落每間房在等候時老師要求既準則都有些出入

引用:聽落每間房在等候時老師要求既準則都有些出

原帖由 cclemon2009 於 12-11-10 發表
聽落每間房在等候時老師要求既準則都有些出入
如果呢part真係會計分,那就無希望啦

請問英文字母是大階定細階?

回復 FerreDeng 的帖子

下, 考K1來說, 難難地~~~~
如果明亮的光線使你雙眼再也看不見
我的愛能把你帶回家

回復 cclemon2009 的帖子

呢part係要計分既。

回覆:v_vcsl 的帖子

邊Part? 我咩都無做,只係玩佢地個七巧板渡過。

LWL1212 發表於 12-11-10 21:30
玩玩具同單對單interview都要計分既!

引用:Quote:LWL1212+發表於+12-11-10+21:30+邊Pa

原帖由 v_vcsl 於 12-11-10 發表
玩玩具同單對單interview都要計分既!
我那邊的老師在玩玩具時從没有给指令,唯有認命

引用:Quote:原帖由+v_vcsl+於+12-11-10+發表玩玩

原帖由 cclemon2009 於 12-11-10 發表
我那邊的老師在玩玩具時從没有给指令,唯有認命
佢唔係要有指令先計分,而係玩玩具老師只是憑觀察而比分,所以佢冇比指令係正常。

引用:邊Part?+我咩都無做,只係玩佢地個七巧板渡

原帖由 LWL1212 於 12-11-10 發表
我都係,阿仔幫手串完繩後就拆左黎玩,全枱得佢一個拆左,叫名先裝返入去。

我今日in room #105, 老師都有叫家長砌盒,小朋友幫手放7巧板入去同穿繩。最後有話呢part interview 完成,叫名就去下一間房。

到單對單in,我仔一坐低就自己玩玩具,老師叫唔好玩住,比返老師,我仔又肯比。然後問我仔叫咩名幾多歲。跟住叫我仔自己砌類似積木嘅野,同時問我覺得幼稚園要學d咩,平時邊個照顧,同埋去邊玩。問完我問題問我仔顏色,最後叫執返玩具就完喇。我見枱上邊有英文字母,但冇問。

其實我覺得單對單interview好快,同埋唔係難,大部份小朋友應該識。所以可能家長填果份問卷同家長答問題都有計分。

引用:我今日in+room+#105,+老師都有叫家長砌盒,

原帖由 ~瑤瑤~ 於 12-11-10 發表
我今日in room #105, 老師都有叫家長砌盒,小朋友幫手放7巧板入去同穿繩。最後有話呢part interview 完成, ...
請問小朋友係細b?

‹ 上一主題|下一主題