用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Diamond Hill Ling Liang released offer or not?
go

Diamond Hill Ling Liang released offer or not?

We've joined the interview on 3rd Nov, around 9:30 am, and we like this kinder so much, the enviornment's interesting and teachers all have good smile.
Has anyone received the email yet? I guess they will send out the first wave of offers very recently... so nervous....

回覆:Diamond Hill Ling Liang released offer or not?

My son attended the interview on Nov 3 pm and still waiting for the reply.

呢度有關鉆石山靈糧的post真系好少  但我地兩公婆就好buy佢嘅教學方法。

有冇家長系同期in的?so far你地都沒有收到result?

我個女系面試第一日上昼9:30 in,編號已是C組,每組10個小朋友。如計埋每間LLC分校分別收1000個申請,相信in DH LLC嘅小朋友幾百個總是有啦

我個仔喺NOV 3, 11:15AM IN, 仲未收到RESULT, 但機會渺茫, 因為係細仔

yvonneng21 發表於 12-11-11 22:00
我個仔喺NOV 3, 11:15AM IN, 仲未收到RESULT, 但機會渺茫, 因為係細仔

細or大B不是最重要,反而面試表現先至關鍵。老師都好睇小朋友各方面的綜合能力

add oil,祝你收到好結果

打过电話去问 19号之前会电郵通知。鄰居有小朋友讀过這间 提到学D野好浅 我自己buy它有蒙特教学 学校環境唔錯 但听講蓝田的PN学生都会升番呢度 等吓看看跟這校跟小朋友有無缘。 小兒暂時啟思 金卿 路徳会救恩都願意接收我的小朋友 都考慮緊比机會他到九龍塘返定係響区内返 因他有暈車的毛病••••

引用:呢度有關鉆石山靈糧的post真系好少++但我地

原帖由 luckyveronique 於 12-11-11 發表
呢度有關鉆石山靈糧的post真系好少  但我地兩公婆就好buy佢嘅教學方法。

有冇家長系同期in的?so f ...
我下午3點幾in DHLLC. 我都有in HKLLC, 兩次in 的形式及故事都是一模一樣,但我小朋友兩次表現一樣,都唔鍾意見校長果part 因為要跟住做動作。 我自己都好鍾意LLC, 但如果有LLC offer 都會考慮留位做 backup. 仲未receive email. 可能今個禮拜大家會recieve。

回覆:luckyveronique 的帖子

今年因為退學卷所以少左人報,但都有800,應該係19/11前會收到通知。黄大仙區黎講,除德望同聖母,呢間係最多人報,同囗碑最好。

回覆:Diamond Hill Ling Liang released offer or not

Received email la!

Already received the notification, waiting.

回覆:Diamond Hill Ling Liang released offer or not?

Me too~ waiting

received also,waiting also  唯有一心一意讀約克,雖說約克都是不錯的學校。

我都心大心細,只帶個女面試這兩家。

got the AM offer  
已有YORK AM OFFER, 所以等埋其他RESULT 先

luckyveronique   好犀利wor,am offer更加难能可贵  發表於 12-11-12 13:30

引用:+本帖最後由+superlove081+於+12-11-12+13:

原帖由 superlove081 於 12-11-12 發表

got the AM offer  
好叻呀,間間都收?有choice 好過冇choice. 咁您會點揀呢?

luckyveronique  我就屬于沒有choice的,萬一york再來一個什么新聞,我都不知點算好啦  發表於 12-11-12 13:43

如果YORK同靈糧, 我應該揀YORK了
因為校長問我個仔鍾唔鍾意呢間學校, 我個仔答唔鍾意
我依家仲等其他心儀的OFFER

啱啱收到reject email

luckyveronique  是reject定waiting呢?LLC好似只出兩種result,即正取生或備取生  發表於 12-11-12 14:15

回復 luckyveronique 的帖子

係呀, 其實大小B都冇關係, 問緊要睇表現
我個仔係8月尾B 都收左AM

我囡囡其实當時表現好好架,肯坐定定玩lego,仲幻想搭的是大高樓添,同埋將自己的“作品”送畀老師。又與一起in的小朋友玩的幾好。第三間房聽唱歌配合的都好,副校都稱贊她跟的很棒。唯一一個理由係她與副校無眼緣,無計啦

回復 luckyveronique 的帖子

我個囝表現都好好, 但都係waiting, 只可以話同學校冇緣 ...

luckyveronique   但仲有機會架,只要選擇輪候學位的話。舊年很多都是waiting入去的  發表於 12-11-12 14:57

回復 RBaBa 的帖子

應該係"...未能取錄,實感遺憾,現暫編為備取生。"