用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南interview完畢
go

迦南interview完畢 [複製鏈接]

迦南全部interview終於今日完晒,大家有咩感想可以傾下。

2    0    0    0

回覆:迦南interview完畢

迦南係我心儀ge學校。好想亞女入到。雖然亞女表現一般但我自己覺得滿意啦! 而家只可期望收到offer.

九龍塘校舍比我想像中大 (包括outdoor playground).  交表同interview 過程都smooth, 睇得出有plan 過, 我幾鍾意

回覆:ekhc 的帖子

我in小西灣,ok wor!地方寬敞整絜!In老師有經驗,不似初出來做事!不過佢地k3只有下午班就差左d!

引用:我in小西灣,ok+wor!地方寬敞整絜!In老師

原帖由 GCG 於 12-11-04 發表
我in小西灣,ok wor!地方寬敞整絜!In老師有經驗,不似初出來做事!不過佢地k3只有下午班就差左d!

...
我都係見小西灣,我感覺係好多人去考

籃田迦南問得好深!問我個仔平時鍾意玩咩?竟用open question問個得歲幾嘅小孩!我唯有問個仔你平時鐘意玩車定玩波?阿仔見枱面得啲杯,答我玩嗰個!我再問嗰個即係咩?佢後來答玩車車。我自己收晒貨!唔知老師點諗?
我個仔1月B!

引用:籃田迦南問得好深!問我個仔平時鍾意玩咩?

原帖由 crystal894 於 12-11-04 發表
籃田迦南問得好深!問我個仔平時鍾意玩咩?竟用open question問個得歲幾嘅小孩!我唯有問個仔你平時鐘意玩 ...
我個仔16個月,尋日in 完迦南,佢未識講嘢,所以無咁問!

我個人喜歡單對單interview, 不過比老師問你哥哥讀邊間幼稚園,我無呃話讀高主教,不過老師表現仍然好好,跟住仲談論好多話題,因爲我聼有人問完有無哥哥讀邊間後,180。轉變打發你走。

回覆:leesiubai 的帖子

仔16個月大,想入黃埔迦南,因為好近,仔表現理想,我帶佢in過九龍塘啟思(waiting)、方方(未知)、黃埔嘉德麗(收咗),我自己都真係有少少經驗,佢不斷講嘢,叫mummy, car, ball, cup, byebye, 我叫佢叫老師、佢叫"C",眼耳口鼻指到,我亦有主動問老師問題,不過疊高4舊積木佢做唔到,掛住玩車車,我in咗好耐,最後送angry bird有謝謝、bye kiss, 老師送我地出去,我話出去搵daddy, 佢即刻叫daddy, daddy...一見daddy即攬住daddy腳,daddy抱起再bye kiss,一齊入去嘅小朋友都走了,希望成功啦,佢今次真係超班,我俾佢100分喇,老師強調冇學卷,我話贊成冇學卷可以投放更多資源俾學生,佢問我有咩問題,我問多唔多親子活動,我都係由其他interview經驗先識問老師問題,黃埔嘉德麗唔俾留位費喇,嚟緊仲有york, william, st catherine, 聖若望,基督教中心,劍嗚未報,首選cannan,之後york,其他當playgroup攞經驗,亦係星期六嘅節目

回覆:wing214 的帖子

本來我都係心儀九龍更出名的學校,去完Waterloo rd  的Cannan, 我直情超級喜歡,所有嘢都好有計劃,老師又好,lN完仲送埋BB離開,呢點真係好impressive!

IN完都覺得迦南好好,成個面試過程好有系統,面試的人好多,但一D都唔混亂,而且係好認真諗過小朋友大概會做到D咩,有挑戰得黎又唔會太深太離譜。
但阿囡當日表現平平,唔期望有offer了~

引用:我個仔又係星期五in完迦南,好似都係同一時

原帖由 kbac 於 12-11-04 發表
我個仔又係星期五in完迦南,好似都係同一時段,不過我同老公都去唔到,叫咗公公婆婆去咋,都知父母唔出現都 ...
我認為William比catalin好,william我未入過去,不過校舍大好多,平時經過都覺得佢地老師迎接小朋友番學好nice, 亦比較少負面評論,而且有學卷,catalin好舊,屋苑平台有D up dup,有D毛公仔感覺好dirty, 唔值$4xxxx一年,Catalin做後備都唔值,俾咁嘅錢,入德寶仲好,$600可以慳番,$30interview攞經驗ok~純屬個人見解

送angry bird? 乜唔係送黃色ball ball 咩? 會不會送唔同野有特別意思?

vincenthocs  全部送Angry Bird, 應該冇關係.  發表於 12-11-5 14:54

引用:送angry+bird?+乜唔係送黃色ball+ball+咩?+

原帖由 Michelle426 於 12-11-04 發表
送angry bird? 乜唔係送黃色ball ball 咩? 會不會送唔同野有特別意思?
冇咩關係既。。放心

回覆:crystal894 的帖子

引用:我in完藍田又無問亞仔咁多野喎,只係問我問

原帖由 bobohing 於 12-11-04 發表
我in完藍田又無問亞仔咁多野喎,只係問我問題,最後問佢叫咩名,佢當然係唔答啦!

...
Bb幾大先。老師話學校都明白個個月份既小朋友唔同,都知道好多未識講野,但都會預留位俾細b既。呢個係我幾buy迦南既地方。就算佢未知做到,但係一個miss口中都講到出黎,佢冇必要騙我吖

我in小西灣, 但係全个過程好似上10mins playgroup 咁,都唔知点先收?!!

不過我認同, 間学校俾我既感覺係有人情味D~~

我覺得d老師算係咁,佢真係有問我bb識乜,佢先考乜,但亞囡始終乜都唔肯做,所以唔收我冇得怨

‹ 上一主題|下一主題