用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日又一村面試
樓主: YuiYeeMa
go

今日又一村面試   [複製鏈接]

回覆:今日又一村面試

其實問題唔難,唔知用咩做收生標準,又多唔多人考呢?

同我個女一齊in果個男仔答晒老師D問題,真擔心!

summato 發表於 12-11-3 17:17
佢地話一班係1:10, 我估一班20人
全日 20人...全日班自己一班上堂...2個老師半日30人...

回覆:bearwhat 的帖子

Tks that mean 5 am + 5 pm = 300 kids + 3 whole class (20 kids each) , total intake 360

我上午十一時半都已經叫到六百幾號,假設佢號碼由一開始,我估一千五百個起碼啦。

回覆:rakui 的帖子

They reused the number

我見九點,我呀囡超細B,可能太早叫個囡起身她不能集中精神全部回答,但它們安排十分流暢,老師十分有禮笑容滿面,校舍美觀清潔,我及先生十分喜歡這所學校!由於我是懷孕媽媽肚子也十分大老師也對我十分照顧體貼,這所學校如給我囡囡offer,我也務必留位不用再四出奔波了,不竟十二月已到預產期真的十分辛苦!

引用:我見九點,我呀囡超細B,可能太早叫個囡起

原帖由 Peanut1224 於 12-11-03 發表
我見九點,我呀囡超細B,可能太早叫個囡起身她不能集中精神全部回答,但它們安排十分流暢,老師十分有禮笑 ...
明白你既苦況,祝你成功,不用再為小朋友既學業四出奔波,可以安心生肥肥白白的bb

請問IN你地小朋友個位老師, 有無原本問開一個小朋友先, 突然又改話問另一個先呢? 我係呢個Case, 原本我答先既, 後黎第三條題目左右老師話"今次我問左XX先"! 有D擔心因為我個件太弱所以改次序

回覆:CandiMami 的帖子

冇呀

CandiMami 發表於 12-11-3 23:41
請問IN你地小朋友個位老師, 有無原本問開一個小朋友先, 突然又改話問另一個先呢? 我係呢個Case, 原本我答先 ...
都5係喎...老師反以成日問比較無咁好表現果個先喎...好用心引度丫

請問又一村學校是否繼續接受申請K定已經截止啦.?

回覆:keemic77 的帖子

仲收緊form  可報 但要快

回覆:bearwhat 的帖子

佢地真係安排唔錯 比人感覺有耐性同有heart  

幼稚園既服務 絕對讚

Agree!Fine facility and caring teachers!

我上年都係好遲先交表,都收左pm, 基本上11月第一次interview就係收哂am class 既,之後in既都係只收pm, 因我問過主任,同埋呢間學校係冇截止曰期既,我朋友今年4月先比信申請,都收左pm,所以唔介意讀pm既媽咪都唔駛擔心,基本上有九成都收,所以之前d媽媽既post 都有疑問好似個個去in都收,因為佢校舍夠大,去過都知,同埋機本上有好多媽媽係搵呢間黎做後備既,到5,6月就會有好多位放番出黎,我另一個朋友都由am class 成功轉左全曰,不過都係成6月先通知,所以唔介意讀pm既家長,呢間不失為一個好選擇!

回覆:ckhmama 的帖子

可能因為舊年開始新校舍落成,一年有13班收生多左

引用:我上年都係好遲先交表,都收左pm,+基本上11

原帖由 ckhmama 於 12-11-04 發表
我上年都係好遲先交表,都收左pm, 基本上11月第一次interview就係收哂am class 既,之後in既都係只收pm, 因 ...
我小朋友巳讀全日班,如果現在才報及讀下午班,我應該不會申请了!

請問點解話好多媽媽搵呢間做後備呢?

引用:今日in+完,+啲老師好親切,好好笑容,+我

原帖由 chucimama 於 12-11-03 發表
今日in 完, 啲老師好親切,好好笑容, 我仔被安排同一個女仔一齊in, 我仔講嘢未得,個女仔講嘢講得好好, ...
对呀,d老師好nice 环境好大,不过覺得一班三組老師同時in 有d小朋友(分開的)有D嘈雜,小朋友好易分心,我少見其他幼稚園,是否都是這模式

chucimama  我in 左幾間都係甘  發表於 12-11-4 21:17
‹ 上一主題|下一主題