用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇樓主曾In過玫瑰崗PN呀?
樓主: winpuf
go

有冇樓主曾In過玫瑰崗PN呀? [複製鏈接]

回覆:有冇樓主曾In過玫瑰崗PN呀?

睇嚟大家in嘅嘢都好唔同,大家講嘅,我小朋友都冇in過。。。我小朋友要拎個圈圈扮揸車,叠高積木,玩沙搥,分顏色積木俾老師。。。
我覺得應該係random咁分小朋友,唔關大b細b。。。即係睇你幾時register,一間房滿咪去下一間房囉。。 。因為排我前前後後嘅都係同我哋一間房。。。

回覆:cyyd 的帖子

同意你講法,請問你是校長mark 分嗎?

回覆:winisa 的帖子

其實分大細B我都係估㗎咋,因問咗隔離兩個媽媽都係細B,大部份BB都未識行!

細B。乜都唔識!
生果,毛球,分色,插花,都唔識...呢個年紀只會自顧自玩,唔會聽你支笛,
爬行仲要懶叻行過去!都應該冇機!
當比佢去學習和見識下囉!
比壓力都冇用!

回覆:tuelovefei 的帖子

我嗰枱全部都係大b.rm 4得一個b 唔識l行

回覆:crazdandan 的帖子

我個仔都係,浄顧住自己玩,人地玩緊識唔識分顏色,佢仲係做緊前一part擺波波落色碟度,擺呢個位唔靚又擺下另一個位,擺到佢滿意先收手。叫佢俾生果老師,個籃得一個生果(橙)係真,其他係玩具生果,佢攞住個橙拎哂頭話佢俾老師。聽歌時又唔肯做動作,浄係眼定定望住個老師,睇下你攪乜東東啲玩具又唔肯俾番老師,仲要指番老師轉頭,俾啲玩具佢玩。叫佢爬過去拎禮物仲攪笑,行唔得就跣過去拎。所以肯定今次實冇行了,當係攞個經驗,因為阿仔都未試過group interview

回覆:cnineboy 的帖子

我阿仔係6月B嚟

回覆:有冇樓主曾In過玫瑰崗PN呀?

tuelovefei 發表於 12-11-3 18:17
我囡in PN ,無問問題,只係16人1班有兩個老師由校長比分!每人有一盆玩具跟住老師做,考爬,播歌跳舞!

...

是校長比分的嗎?? 但同一時間咁多人考, 咁多班房一齊考, 校長點樣每個比分?? 同埋我好似見唔到老師在考小朋友時有mark分或記錄, 佢地要考咁多小朋友, 咁點記得邊個考得好, 邊個考得唔好?? 你地有無人知??還是其實係有人比分, 但我睇漏眼呢??

同埋我當時要顧住control 自己個bb, 唔記得老師最後係咪話24/11前有書面通知?? 我有無聽錯呀?? 我唔得記左, 可否告訴我??Many thanks

回復 kwokbobo 的帖子

yes...11/24號前通知..若過了這個日期沒有收到的話..可以打電話詢問(因有時會有信寄失)

yyc1976 發表於 12-11-5 11:50
回復 kwokbobo 的帖子

yes...11/24號前通知..若過了這個日期沒有收到的話..可以打電話詢問(因有時會有信寄 ...

唔該晒呀

引用:Quote:tuelovefei+發表於+12-11-3+18:17+我

原帖由 kwokbobo 於 12-11-05 發表
是校長比分的嗎?? 但同一時間咁多人考, 咁多班房一齊考, 校長點樣每個比分?? 同埋我好似見唔到老師在考小 ...
呢个就係大家覺得疑惑同兒嬉既point!

kwokbobo 發表於 12-11-5 11:18
是校長比分的嗎?? 但同一時間咁多人考, 咁多班房一齊考, 校長點樣每個比分?? 同埋我好似見唔到老師在考小 ...

因為我都有一個朋友的bb考玫瑰崗PN, 佢話玫瑰崗係會睇父母background 、學歷和住邊等等, 所以interview是做樣的, 佢咁講完之後, 我諗番又好似唔見有老師即場mark, 還是Mark左唔知呢?? 如果真係如我朋友所講, 早知唔去考麻, 不過聽到有d失望

iamiris 發表於 12-11-5 13:59
呢个就係大家覺得疑惑同兒嬉既point!

但係我見老師又問好多野, 好似真的想了解個小朋友的實力去到邊咁, 相反我in過其他的, 覺得其他仲求其, 反而覺得玫瑰崗in得好全面, 唔似做樣

kwokbobo 發表於 12-11-5 14:02
因為我都有一個朋友的bb考玫瑰崗PN, 佢話玫瑰崗係會睇父母background 、學歷和住邊等等, 所以interview是 ...

你朋友話RHS 係睇父母 background、學歷和住邊? 我就唔知道學校係咪咁樣收生!
不過我好肯定話你知, 我的小朋友現在讀緊 RHS PN! 我冇任何高學歷, 普通三人家庭, 舊年都係以group interview面試考入的。

bobo101^*^ 發表於 12-11-5 14:17
你朋友話RHS 係睇父母 background、學歷和住邊? 我就唔知道學校係咪咁樣收生!
不過我好肯定話你知, 我的 ...

謝謝你, 咁都放心d, 我都係普通家庭, 希望我bb都可以考得入啦

kwokbobo 發表於 12-11-5 14:21
謝謝你, 咁都放心d, 我都係普通家庭, 希望我bb都可以考得入啦

我明白你們都好緊張面試同埋等信既過程, 因為我舊年先試過! 我覺得面試都沒有緊張, 反而等信個幾個星期, 就日日睇信箱, 個種心情仲記得啊!
其實大家唔駛太在意面試內容, 如有得選擇, 我鐘意group interview 多d, 起碼小朋友見到四周都係bb一起玩緊時, 他們會安心地玩。動作做不做到, 也不要太著緊, 起碼整個過程令小朋友係覺得開心既!
今年我都有朋友考PN班, 她同樣好寄待等信一刻, 大家加油呀!

想問佢地有冇PREFER 收大B? 因為細B好多野都未必做到, 係唔係要做啱晒先大機會收?

我個女都冇講嘢,老師仲文佢系唔系唔识講嘢,哎!
‹ 上一主題|下一主題