用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 加州天地幼稚園 Sundkids PN幾時interview?
go

Sundkids PN幾時interview? [複製鏈接]

知唔知2013-2014 PN會幾時interview? 同埋大概幾時知結果?

0    0    0    0

回覆:ritalwt 的帖子

今日囝囝in咗,11月24日有結果。

回覆:angellok1009 的帖子

請問你囝囝幾月b?我囡係九月b...唔知有冇關係呢?

回覆:angellok1009 的帖子

點in㗎?

今日收到電話,今個星期六in.

唔知仲有冇得報名呢

回覆:濼晴 的帖子

你可以打去問吓,佢哋好似冇deadline.

引用:今日囝囝in咗,11月24日有結果。 +

原帖由 angellok1009 於 12-11-03 發表
今日囝囝in咗,11月24日有結果。
請問用廣東話定英文in?成個過程會做咩?唔好意思,想問多少少有心理準備

回覆:Bbmama2012 的帖子

上年用廣東話in, 首先入課室,有一位老師坐咗喺度(爹哋媽咪可以一齊陪小朋友入),一坐低,老師就問我個女“你叫咩名呀?“,但係當時我個女只係啱啱一歲,梗係答唔出啦。之後就俾啲生果嘅圖畫,問佢邊個係橙/蘋果等等。跟住老師拎咗架玩具車出嚟碌嚟碌去,同整啲聲音出嚟,我諗係想test個小朋友嘅反應。跟住拎咗隻紙碟,切咗一塊檸檬,再唧咗啲cream,之後就叫我個女拎起塊檸檬放入口,同用手掂吓啲cream,呢個我就真係唔知佢想test啲咩喇!in完之後就去playroom玩(爹哋媽咪可以一齊入)有啲老師睇住同評分,玩咗十零分鐘就走得。
我個女除咗唔想答自己個名之外,其餘嘅都做到哂,又冇同小朋友搶玩具同喊,都係reject!
希望幫到你啦!加油!

引用:上年用廣東話in,+首先入課室,有一位老師坐

原帖由 ritalwt 於 13-10-31 發表
上年用廣東話in, 首先入課室,有一位老師坐咗喺度(爹哋媽咪可以一齊陪小朋友入),一坐低,老師就問我個女 ...
多謝回覆。今日見左同你講嘅見法一樣,應該都係reject多

回覆:Bbmama2012 的帖子

食檸檬同玩cream 係測試有無發展障礙,會否抗拒新事物。入大肌室玩跟住老師會開音樂跳舞,係測試共同專注力。

‹ 上一主題|下一主題